De ce ar trebui să evitați să mâncați acest aliment și să beți cafea în același timp. Pericolul la care vă expuneți

De ce ar trebui să evitați să mâncați acest aliment și să beți cafea în același timp. Pericolul la care vă expunețiCafea. Sursa foto: Pixabay

Cafeaua nu trebuie combinată niciodată, chiar dacă amestecul cu o mână de caju ar putea fi perfect într-o zi agitată la birou. La urma urmei, ambele ne pot alimenta energia, una cu cofeină, iar cealaltă cu conținutul său de cupru și grăsimi sănătoase.

Cafeaua combinată cu o mână de caju nu este indicată

Cu toate acestea, în timp ce cafeaua și caju au fiecare beneficii distincte pentru sănătate, combinarea celor două ar putea duce la reducerea beneficiilor a unuia dintre cei mai abundenți nutrienți pe care-i are caju. Nucile caju ne oferă, de asemenea, o doză mare de fier - 6,68 miligrame la o porție de 100 de grame.

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), o porție de 100 de grame de nuci de caju crude vă oferă:

  • peste 18 grame de proteine,
  • 3,3 grame de fibre,
  • 660 de miligrame de potasiu,
  • 593 de miligrame de fosfor,
  • 292 de miligrame de magneziu.

Nuci Caju, Nuci, Alimente, GustareCafeaua combinată cu o mână de caju nu este indicată. Sursa foto: Pixabay

De ce trebuie să evitați consumul simultan

Medicii  sfătuiesc evitarea consumului simultan de cafea și alimente bogate în fier, cum ar fi caju. Acest lucru a fost evidențiat într-un studiu, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, în care participanții cu niveluri sănătoase de fier au experimentat o scădere de 39% a absorbției fierului atunci când o ceașcă de cafea a fost consumată cu o masă cu hamburger.

Cu toate acestea, acesta nu a fost cazul când participanții au băut cafea cu 60 de minute înainte de a mânca, ceea ce indică faptul că eșalonarea consumului nostru de cafea ar putea ocoli acest efect potențial.

Crema Frumos, Vegan, Alimente, InghetataCafeaua combinată cu o mână de caju nu este indicată. Sursa foto: Pixabay

Cafeaua și ceaiul, aceleași probleme

Acestea fiind spuse, inhibarea absorbției fierului a fost observată în asociere cu consumul de cafea la o oră după masă. Dacă credeți că ați putea fi mai bine dacă treceți de la cafea la ceai, rezultatele studiului au arătat, de asemenea, că ingestia simultană de ceai cu o masă cu hamburger a scăzut absorbția fierului într-o măsură și mai mare cu 64%.

În timp ce cofeina poate oferi o explicație parțială pentru această relație, deoarece s-a demonstrat că are un efect minor asupra absorbției fierului, conținutul de polifenoli din cafea poate fi, de asemenea, implicat, informează doctorulzilei.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News