Moartea a patru ostatici luați de teroriștii palestinieni în atacul Hamas, confirmată de Armata din Israel

Moartea a patru ostatici luați de teroriștii palestinieni în atacul Hamas, confirmată de Armata din Israel Ostatici în Gaza Sursa Foto: Arhiva EVZ

Patru israelieni ţinuţi ostatici de teroriștii palestinieni de la masacrul Hamas din 7 octombrie au fost uciși. Armata din Israel a confirmat decesul celor patru.

Ostatici israelieni luați de teroriștii palestinieni pe 7 octombrie, uciși

Armata israeliană a informat familiile lui Haim Perry, Yoram Metzger, Amiram Cooper şi Nadav Popplewell despre moartea acestora.

Ostaticii au fost răpiți în timpul atacului teroriștilor palestinieni conduși de Hamas din sudul Israelului şi duşi în Fâşia Gaza.

Trupurile lor sunt încă deţinute de gruparea teroristp palestiniană.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Credem că cei patru ostatici au fost ucişi în timp ce se aflau împreună într-o zonă a oraşului Khan Younes în timpul operaţiunii noastre de acolo împotriva Hamas", a declarat contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, potrivit Reuters.

Israel, ostatici

Ostaticii au fost răpiți pe 7 octombrie

Amiram Cooper, 84 de ani, Yoram Metzger, 80 de ani, şi Haim Perry, 80 de ani, proveneau din kibbutzul Nir Oz. Nadav Popplewell, un cetăţean israeliano-britanic, a fost răpit din kibbutzul Nirim.

Atacul din Israel s-a încheiat cu peste 1.170 de morţi, majoritatea civili. În ceea ce privește ostaticii, armata israeliană a spus că 252 de persoane au fost luate ostatice de Hamas.

Drept răspuns, Israelul a declanșat o amplă operațiune militară pentru a distruge mişcarea teroristă palestiniană Hamas.

Israel-Hamas

Planuri pentru o încetare a focului

Tzachi Hanegbi, consilierul pe probleme de securitate națională, spune că Israelul anticipează „încă șapte luni de lupte”. Acest interval de timp ar fi necesar pentru ca țara sa să-și atingă obiectivul de distrugere a grupării teroriste palestiniene Hamas.

Cu toate acestea, o prelungire a războiului ar avea consecințe catastrofale pentru palestinienii din teritoriul atacat, cât și pentru Israel:

„Este un efort epuizant. Vedem prețul zilnic al acestui tip de încleștări... Pe lângă aceasta, există, desigur, problemele politice, diplomatice, informaționale și de reputație”. a spus Assaf Orion, cercetător la Institutul pentru Studii de Securitate Națională (INSS) din Tel Aviv.