Un infractor s-a prefăcut că e surdo-mut, timp de 20 de ani, pentru a evita închisoarea

Un infractor s-a prefăcut că e surdo-mut, timp de 20 de ani, pentru a evita închisoarea Fugari. Sursa foto: Arhiva Evz

Infractor cu imaginație. În munții din provincia Hubei, un suspect de crimă a pretins că este surdo-mut, timp de 20 de ani.

În Oumio Daying, în districtul Xiangcheng din Xianyang, un tânăr iritabil pe nume Xiao s-a certat cu un vecin la 22 mai 2004. Xiao și-ar fi lovit vecinul în cap cu o lopată, omorându-l pe loc. Xiao a fugit în acea noapte de soție și de copilul său de 11 ani, știind că ar putea să-și petreacă restul vieții în închisoare sau să fie executat. A fugit în munții din Anxi, din provincia Fujian, și a vândut resturi pentru a supraviețui. Timp de 20 de ani, Xiao s-a prefăcut că este surd și mut, zâmbind și gesticulând doar pentru a nu-și dezvălui trecutul.

Infractor care a jucat rol de surdo-mut

În ciuda calmului fugarului și a lipsei de contact cu familia sa în ultimele două decenii, poliția l-a găsit. Un bărbat aparent surdo-mut a fost arestat luna trecută de poliția din Anxi pentru că s-a bătut cu localnicii. El a fost eliberat la scurt timp, dar fotografiile sale au fost procesate și introduse într-o bază de date națională.

O potrivire surprinzătoare a fost găsită atunci când poliția a comparat luna aceasta fotografiile vechi ale lui Xiao cu baza de date națională. Un bărbat surdo-mut din provincia Fujian semăna cu bărbatul căutat, ceea ce a determinat o anchetă a poliției. Când l-au găsit pe suspect, aceștia l-au întrebat: „Ești din districtul Xiangcheng din Xianyang?”. Acesta a răspuns imediat „Da”.

Ne puteți urmări și pe Google News

I-a fost greu să nu vorbească

„Mi-am reținut cuvintele timp de 20 de ani și am simțit că înnebunesc”, a declarat Xiao poliției, ușurat. Am plecat când fiul meu avea 11 ani, iar acum, 20 de ani mai târziu, ce mai face familia mea?

După ce a fost întors în satul său, Xiao le-a arătat unde s-a bătut cu vecinul său în acea seară fatidică. El trebuie să ispășească pedeapsa cu închisoarea pe care a evitat-o atât de mult timp.

Nu a fost niciodată suspectat de a fi un infractor fugar de către prietenii săi surdo-muți, care au povestit poliției. Nimeni nu știa prea multe despre el, pentru că nu vorbea niciodată.

sursa: odditycentral.com