Marcel Boloş anunță mai mulți bani pentru IMM Plus. Se dorește protejarea capitalului autohton

Marcel Boloş anunță mai mulți bani pentru IMM Plus. Se dorește protejarea capitalului autohton Marcel Boloș. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Marcel Boloş vine cu o veste foarte bună pentru IMM-uri. Ministrul Finanțelor anunță bani mai mulți pentru schema de ajutor pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Marcel Boloş anunță mai mulți bani pentru IMM Plus

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că se va suplimenta programul IMM Plus cu aproximativ 2,5 miliarde lei, sume necesare pentru proiectele de investiţii.

„Am avut astăzi o discuție cu reprezentanții fondurilor de garantare în cadrul căreia am verificat stadiul distribuției creditelor garantate până acum prin IMM Plus, pentru că bugetul de 12,5 miliarde lei s-a utilizat aproape în totalitate.

Am convenit că analizăm posibilitatea să suplimentăm bugetul schemei cu aproximativ 2,5 miliarde lei, cât ne permite regulamentul Comisiei Europene, cu condiția să asigurăm accesul la finanțare pentru firmele care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiții, nu pentru capital de lucru”, a transmis Marcel Boloş.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi persoane studiindMarcel Boloş. Sursa foto: facebook

Ministrul Finanțelor: Este un mod concret prin care să susținem dezvoltarea IMM-urilor

Marcel Boloş mai afirmă că acest program este un mod concret prin care Guvernul susține dezvoltarea IMM-urilor, cu beneficii în creșterea competitivității și întărirea potențialului de creștere a IMM-urilor.

„Am asigura astfel o reechilibrare a ponderii creditelor de investiții în totalul creditelor garantate în cadrul IMM Plus. Este un mod concret prin care să susținem dezvoltarea IMM-urilor în contextul mai larg al susținerii investițiilor în economie, cu beneficii în creșterea competitivității și întărirea potențialului de creștere a IMM-urilor”, a mai spus ministrul Marcel Boloș.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoaneMarcel Boloş. Sursa foto: facebook

Ce prevede programul IMM Plus

IMM Plus este un program guvernamental de creditare pentru capital de lucru și de investiții destinat IMM-urilor și companiilor mari din România. Pe lista beneficiarilor se numără întreprinderile mici și mijlocii, companiile mari a căror activitate economică a fost afectată de războiul din Ucraina și autoritățile locale care realizează proiecte de investiții în sectorul construcțiilor.

Programul se derulează prin platforma IMM Invest.

„Potrivit Ordinului comun nr. 621/129/1028/20637/1227/2024, din plafonul total în sumă de 11.100.000.000 lei, aprobat în vederea emiterii de garanții în anul 2024  în cadrul schemei de ajutor de stat IMM PLUS, pentru componentele gestionate de către FNGCIMM, plafoanele de garantare totalizează suma de 7.992.370.000 lei, în următoarea structură:

  • IMM ROMÂNIA PLUS: 5.892.370.000 lei
  • AGRO PLUS: 100.000.000 lei
  • IMM PROD PLUS: 1.000.000.000 lei
  • CONSTRUCT PLUS:1.000.000.000 lei (din care 900.000.000 lei pentru  subcomponenta IMM CONSTRUCT PLUS, iar
  • 100.000.000 lei pentru subcomponenta UAT CONSTRUCT PLUS)”, potrivit legislatie.just.ro.