Dosarul Coldea. Doru Trăilă, din nou la poliție. Avocatul a semnat controlul judiciar

Dosarul Coldea. Doru Trăilă, din nou la poliție. Avocatul a semnat controlul judiciar Doru Trăilă, avocatul din „Dosarul generalilor”. Sursa Foto: Facebook

Doru Trăilă s-a prezentat joi dimineață la secția de poliție pentru a semna controlul judiciar. Avocatul este acuzat în dosarul foștilor șefi SRI.

Doru Trăilă a fost din nou la poliție

Avocatul Doru Trăilă este acuzat de trafic de influență în dosarul generalilor SRI.

Cătălin Hideg îi acuză pe aceștia că i-ar fi cerut suma de 600.000 de euro, plus TVA, pentru a scăpa de un dosar deschis de Parchetul European. În dosar, omul de afaceri este acuzat de fraudă cu fonduri europene.

Doru Trăilă a ajuns puțin după ora 08:00 la secția 17 de poliție, refuzând să ofere explicații jurnaliștilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doru Trăilă, avocat

Avocatul trebuie să vină la secția de poliție de două ori pe săptămână

În urma controlului judiciar impus pe numele avocatului, Trăilă este obligat să vină la secția de poliție de două ori pe săptămână.

Acesta nu are voie să plece din țară și nici să ia legătura cu suspecții sau martorii.

În urma denunțului depus joia trecută de Cătălin Hideg, fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci sunt acuzaţi de trafic de influenţă.

Dosarul Coldea, poliție

Doru Trăilă, pionul generalilor SRI

Cătălin Hideg a susținut că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească avocatului Doru Trăilă un onorariu de 700.000 de euro. Suma este cu mult mai mare decât sumele încasate de avocații din România în astfel de procese.

Onorariul de 700.000 de euro l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să scape cu o condamnare cu suspendare în instanță. În primă instanță, Cătălin Hideg are o condamnare de patru ani de închisoare. Ancheta a fost desfășurată de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Acesta ar fi fost informat că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal. După negocieri, suma pe care trebuia să o plătească omul de afaceri era de 600.000 de euro. 100.000 de euro ar fi ajuns deja la avocatul Doru Trăilă.

Cătălin Hideg a depus trei telefoane mobile cu care a realizat înregistrările de la dosar. În acest moment, DNA efectuează o percheziţie informatică. Datele stocate în telefoane vor fi descărcate în serverele DNA, pentru a fi declarate probe oficiale.