Cu ce se ocupa românul care spiona în favoarea Rusiei. Apropiat de un cunoscut artist

Cu ce se ocupa românul care spiona în favoarea Rusiei. Apropiat de un cunoscut artist Spionaj Sursa Foto: Arhiva EVZ

Alexandru Piscan, arestat pentru trădare după ce a furnizat informații despre obiective militare românești și ale NATO Ambasadei Rusiei, a încercat acum aproape doi ani să înșele filarmonica din Ploiești cu 6000 de euro.

Alexandru Piscan acuzat de spionaj în favoarea Rusiei.

În timpul liber, Alexandru Piscan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei, organiza spectacole la Teatrul Național din București (TNB), printre care și "James Bond Symphonic Night Show" pe 22 august 2022. Evenimentul aniversa 60 de ani de la primul film cu agentul 007, biletele costând între 60 și 110 lei. Concertul, prezentat ca un spectacol unic, trebuia să fie susținut de Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, dar în final a fost interpretat de o altă formație. Piscan nu a plătit filarmonica, deși a folosit sigla acesteia pe afișe, iar directorul Filarmonicii Ploiești, Vlad Mateescu, a afirmat că instituția nu a participat la eveniment.

Piscan, urmărit de autorități din 2022 pentru spionaj, a fost arestat de DIICOT. În același timp, un diplomat rus, considerat ofițer de legătură, a fost expulzat din România. Concertul organizat de Piscan a inclus mașini Aston Martin de la Țiriac Collection și alte elemente de lux, dar a fost primit cu huiduieli.

Alexandru Piscan Cezar Ouatu

Sursă foto: Facebook

Cezar Ouatu, implicat în această situație

Cezar Ouatu, unul dintre soliști, a precizat că relația sa cu Piscan s-a răcit după eveniment. Ouatu a încercat să salveze spectacolul, dar a recunoscut ulterior că Piscan abuza de relația lor pentru aranjamente personale. În trecut, Piscan a călătorit în SUA în cadrul unor programe religioase ale bisericii mormonilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În contextul activităților sale, Piscan culegea informații despre active militare și convoaie NATO în drum spre Ucraina. Evenimentele organizate de el, cu participarea diplomatică rusă, ridică suspiciuni suplimentare privind legăturile sale cu Rusia.

“L-am considerat un tip inofensiv. A fost un șoc pentru noi știrea despre el, nu ne-am așteptat la asta. El e un om destul de simplu. Dar acum, retrospectiv vorbind, realizez ca n-am știut niciodată lucruri esențiale despre Piscan. El, în schimb, știa cam totul despre noi, noi însă habar n-aveam ce face. Mai spunea din când în când că pleacă în State cu niște treabă, dar devenea mereu evaziv când îl întrebai concret ce. Părea că nimic. Chiar spunea că eu l-am inspirat să intre-n industria evenimentelor”, a comentat Cezar Ouatu, potrivit captura.