WhatsApp, un nou avertisment. Riscurile la care sunt expuși utilizatorii

WhatsApp, un nou avertisment. Riscurile la care sunt expuși utilizatorii WhatsApp. Sursa foto: Pixabay

WhatsApp a recunoscut că guvernele pot urmări comunicațiile criptate prin analiza traficului de internet. Ele pot monitoriza când și unde au loc comunicațiile criptate, folosind accesul la infrastructura națională de internet. Acest tip de supraveghere permite trasarea direcțiilor în care sunt schimbate mesajele criptate și poate ajunge până la identificarea participanților după adresa fizică.

Avertismentul WhatsApp

Chiar dacă conținutul mesajelor rămâne protejat, guvernele pot vedea locațiile în care se desfășoară aceste comunicații.Această metodă de monitorizare poate compromite parțial intimitatea conversațiilor securizate, chiar dacă subiectele discutate nu sunt făcute publice.

Aplicație, WhatsApp

Whatsapp. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Echipa WhatsApp a explicat limitările tehnologiilor actuale de criptare, care pot proteja conținutul mesajelor, dar nu și identitatea sau locația fizică a utilizatorilor. În documentul evaluativ se menționează:„Chiar și presupunând că criptarea WhatsApp este indestructibilă, atacurile continue de colectare și corelare ar încălca modelul nostru de confidențialitate intenționat.”, potrivit știripesurse.

Noi funcții WhatsApp

Aplicația a introdus noi funcții. Ea permite utilizatorilor, prin funcțiile introduse, previzualizarea mesajelor fixate în partea superioară. Aceștia pot să vadă o miniatură a fișierului media atașat la mesajul fixat în conversațiile WhatsApp. Datorită noilor funcționalități, mesajele fixate vor putea fi citite fără să fie nevoie de deschiderea conversației. Până acum, acest lucru era imposibil.

Ne puteți urmări și pe Google News
WhatsApp

WhatsApp. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Utilizatorii vor avea posibilitatea de a crea evenimente direct în cadrul grupurilor de conversație din cadrul aplicației. Inițial, această funcție a fost rezervată celor care aparțin unei comunități. Actualizarea a fost însoțită și de introducerea răspunsurilor la anunțurile de grup.

Alte surprize pentru utilizatori

WhatsApp a anunțat că lucrează și gestionarea canalelor direct de pe dispozitivele conectate. Vor fi introduse și stickere animate noi, menite să îmbogățească și mai mult conversațiile. În luna aprilie, dezvoltatorii aplicației au anunțat că utilizatorii vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. Este o funcție asemănătoare cu ceea ce există de foarte mulți ani în Gmail.