Succesul financiar al lui Taylor Swift bate recorduri. Jumătate de miliard, din vânzări de articole

Succesul financiar al lui Taylor Swift bate recorduri. Jumătate de miliard, din vânzări de articole Taylor Swift. Sursa foto: Instagram

Succesul turneului Eras al lui Taylor Swift a transformat-o într-un miliardară la începutul acestui an. Chiar și așa, Taylor Swift continua să facă bani din vânzările mărfurilor adiacente acestui turneu. Se pare că a câștigat 500 de milioane de dolari doar din vânzarea de produse legate de Eras Tour, iar aceste cifre vor crește.

The U.S. Sun a vorbit recent cu două surse, una care este expertă în strategia de comercializare a industriei musicale. Iar cealaltă, direct implicată în segmentul european al turneului Eras, pentru a face lumină asupra cât de mult au făcut vânzările de marfă ale lui Taylor.

Succesul lui Swift din ce în ce mai mare

Ambele persoane și-au exprimat uimirea față de creșterea anticipată a vânzărilor de mărfuri. Acestea au depășit pragul de 250 de milioane de dolari de anul trecut din vânzările de tricouri, postere și diverse alte articole. În timpul recentei etape asiatice a turneului, peste 100.000 de articole au fost vândute online într-o singură zi. Asta în afara vânzărilor făcute în arenele și stadioanele pline de viață.

„Nu am mai văzut asta până acum”, a explicat una dintre sursele anonime. „Am lucrat cu Michael Jackson, dar nimic nu s-a apropiat de ceea ce face Taylor”. Numai veniturile anticipate din vânzarea de bilete vor depăși uimitoarea valoare de 2 miliarde de dolari. Astfel recordurile stabilite cu doar un an în urmă vor fi doborâte.

Ne puteți urmări și pe Google News
Taylor Swift

Taylor Swift, Sursa foto: Dreamstime

Mai ceva ca Michael Jackson

În plus, de la începutul anului, au fost deja generate aproximativ 80 de milioane de dolari. Dintre care o mare parte pot fi atribuite vânzărilor de mărfuri. „Niciun alt artist nu poate visa să facă măcar 20 de milioane de dolari în vânzări de merchandising în turneu”, au continuat ei.

„Milioane de fani au așteptat ca acest lucru să se întâmple și au făcut economii pentru a-i cheltui pe artistul lor preferat. Swift a vândut peste 4,3 milioane de bilete pentru turneul său Eras, cu un preț mediu al biletului de 239,95 USD. Acest lucru a dus la 17 milioane de dolari generați per spectacol.