Rușii, ținuți la distanță de Harkov. Moscova nu a trimis întăriri

Rușii, ținuți la distanță de Harkov. Moscova nu a trimis întăriri Sursa foto: Arhiva EVZ

Soldații lui Putin au fost înlăturați din nordul regiunii Karkov. Conform analiștilor Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), trupele ucrainene au reușit să țină piept ofensivei rușilor. Mai mult, aceștia spun că Moscova nu a trimis întăriri în zonă.

Rușii nu au succes în Harkov

Rușii și-au lansat ofensiva cu un număr redus de soldați. Astfel, trupele ucrainene au reușit să îi înlăture din nordul regiunii Harkov.  Potrivit celor de la Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), Moscova nu a trimis rezerve în teritoriu.

Harkov

Imagini cu tranșee cum Sursa Foto- Facebook, Volodimir Zelenski

„Acest ritm redus oferă forțelor ucrainene oportunități tactice pentru contraatacuri, deși armata Kievului nu desfășoară încă o operațiune contraofensivă limitată care să aibă ca scop dislocarea completă a forțelor ruse din nordul regiunii Harkov",conform analiștilor de la ISW.

Ofensiva, lansată mai devreme decât era planificat

Experții susțin că trupele ruse au lansat ofensiva mai devreme decât era programat. Astfel, aceștia au ajuns nepregătiți în teritoriu. În plus,

Ne puteți urmări și pe Google News

ezitarea armatei ruse de a utiliza rezervele disponibile indică o încercare de a aduce Grupul de Nord la efectivul final planificat înainte de ofensiva din nordul regiunii Harkov.

Pe 10 mai, Grupul de Nord ar fi avut 35.000 de soldați. În schimb, Kievul susținea că Moscova avea în plan să intervină în zonă cu maxim 70.000 de soldați.

Harkov. Rușii au făcut presiuni în trei zone, dar nu au avut rezultatul așteptat

În ultimele două săptămâni, soldații ruși au făcut presiuni în trei zone din regiunea Harkov. Potrivit Statului Major al armatei, aceștia au fost înlăturați din teritoriul respectiv.

„Forțele ucrainene au oprit trupele ruse și desfăşoară acţiuni de contraofensivă. Situația este stabilă ”, a precizat un oficial al Statului Major ucrainean.

Ucraina

Sursa foto: Instagram Zelenski

De asemenea, vineri, 25 mai, Volodimir Zelenski a făcut o vizită în zonă, confirmând că trupele ucrainene au reușit să țină rușii la distanță.

„Oraşul şi întreaga regiune Harkov merită tot sprijinul, recunoştinţa şi respectul nostru”, a declarat președintele ucrainean.