Ce se întâmplă când mănânci caju în fiecare zi

Ce se întâmplă când mănânci caju în fiecare ziSursa foto: pixabay.com

Caju este o gustare populară și nutritivă, dar nu este deloc o nucă. Acestea sunt semințele unei drupe, care trebuie extrase pentru a fi consumate din cauza uleiului toxic prezent în coajă. Caju sunt a treia cea mai populară nucă din copac din Statele Unite, dar un studiu a constatat că o gustare cu caju în loc de chipsuri de cartofi poate reduce colesterolul total cu cinci procente.

Caju conține 20% grăsimi saturate, ceea ce le descalifică de la o mențiune de sănătate făcută de FDA care sugerează că nucile pot avea un efect benefic asupra sănătății inimii. Cu toate acestea, aproximativ o treime din grăsimile saturate din caju sunt acid stearic, care nu are un efect prea mare asupra colesterolului. Consumul regulat de fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi caju, poate reduce riscul de atac de cord, boli cardiovasculare și moarte subită prin eveniment cardiac cu 30-50%.

Consumul zilnic recomandat de caju

Caju, un tip de nuci, are o porție de aproximativ 18 nuci, care conține 157 de calorii. Consumul zilnic recomandat de calorii depinde de vârstă, greutate și sex, „bărbatul mediu” având nevoie de aproximativ 2500 de calorii pe zi, iar femeia de aproximativ 2000.

Caju oferă 5,16 g de proteine, ceea ce le face o sursă bună pentru vegetarieni și vegani. Cu toate acestea, studiile au arătat că nucile caju nu ajută la controlul afecțiunilor pe termen lung, cum ar fi diabetul. Caju sunt o gustare satisfăcătoare, ceea ce le face un bun înlocuitor pentru gustările grase și prea procesate. Pentru a încorpora caju într-o dietă sănătoasă sau într-un plan de pierdere în greutate, alegeți caju nesărat sau cu conținut scăzut de sodiu, deoarece acestea conțin mai puțin de 2000 mg pe zi de sodiu.

Nuci, caju

Foto: pxhere.com

Caju sunt o sursă de hrană delicioasă și nutritivă care poate ajuta la menținerea nivelului de energie, la combaterea constipației și la îmbunătățirea sănătății digestive. Acestea conțin proteine, grăsimi sănătoase și pot fi folosite ca substitut al produselor lactate, cum ar fi laptele de caju.

Poate fi, de asemenea, utilizat în produse vegane și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, cum ar fi brânza de caju, untul și smântâna. Cu toate acestea, sunt alimente cu un conținut ridicat de FODMAP, care pot provoca crampe la stomac și gaze. Conține, de asemenea, polifenoli și carotenoizi, care pot reduce inflamația la nivelul creierului și pot îmbunătăți abilitățile cognitive. De asemenea, ele conțin triptofan, vitamina B6 și magneziu, care pot ajuta la menținerea sistemului nervos și la reducerea anxietății și a depresiei.

 

Ne puteți urmări și pe Google News