Ministrul italian al Apărării, de urgență la spital. E cunoscut cu probleme cardiace

Ministrul italian al Apărării, de urgență la spital. E cunoscut cu probleme cardiace Ministrul italian al Apărării. Sursa foto: Facebook

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a fost transportat de urgență la spital, într-o stare gravă, după ce a acuzat stări de rău în timpul unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare al Italiei.

Acesta are probleme de sănătate la inimă, iar după ce a a acuzat dureri puternice în piept a fost transportat de urgență la Spitalul „San Carlo di Nancy” pentru verificări suplimentare.

Ministrul italian al Apărării, cunoscut cu probleme la inimă

Guido Crosetto a ajuns la începutul anului la aceeași unitate medicală, fiind cunoscut cu probleme la inimă. Ministrul italian al Apărării suferă de pericardită, o afecțiune caracterizată de umflarea și iritarea membranei subțiri care înconjoară inima.

Nu au fost furnizate actualizări oficiale despre starea de sănătate a ministrului din partea Ministerului Apărării sau rapoarte medicale din partea echipei spitalului care l-a tratat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuși, surse politice au sugerat că durerile în piept l-au îngrijorat pe Crosetto și pe miniștrii prezenți la întâlnirea cu președintele Republicii.

Italia

Steag Italia. Sursa foto: Dreamstime.com

În timpul spitalizării din februarie, Crosetto s-a prezentat singur la camera de urgență, acuzând dureri severe în piept. Examinarea coronariană a indicat ulterior o posibilă pericardită, potrivit rainews.it.

Guido Crosetto, internat în spital și în 2013

Potrivit informațiilor, analizele realizate în februarie nu au indicat daune cardiace. Se pare că deși se afla internat în spital, ministrul italian al Apărării a continuat atunci să lucreze la dosarele importante și să mențină contactul cu șeful Statului Major al Apărării, amiralul Giuseppe Cavo Dragone, și cu Cabinetul său.

Anterior, ministrul Apărării a mai avut probleme cardiace, fiind internat și în 2013.

Guido Crosetto, Giorgia Meloni

Miniștri italieni. Susra foto: Instagram/ Guido Crosetto

Mesaje numeroase de însănătoșire grabnică au fost transmise de politicieni din diverse tabere, incluzându-i pe Matteo Salvini, Carlo Calenda, Matteo Richetti și Francesco Lollobrigida.

„Forță, Guido! Te așteptăm cât mai curând!” a declarat vicepremierul și ministrul Matteo Salvini.

„Îmi exprim solidaritatea față de ministrul Crosetto și îi doresc o recuperare rapidă în numele meu și al partidului Azione” a spus Carlo Calenda.