Război în Ucraina, ziua 816. Atac masiv în Harkov. Cinci persoane, ucise de rachetele Iskander-M

Război în Ucraina, ziua 816. Atac masiv în Harkov. Cinci persoane, ucise de rachetele Iskander-M Noile amenințări nucleare ale Rusiei ascund alte intenții. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Război în Ucraina, ziua 816. Kremlinul a anunțat că armata ucraineană a lansat un atac în Crimeea. Potrivit rușilor, soldații lui Zelenski au folosit peste 100 de drone. Ministerului rus al Apărării a transmis că rachetele americane au fost doborâte. Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte 16 rănite în apropiere de orașul Harkov.

Război în Ucraina, ziua 816. Cinci persoane, ucise de rachete Iskander-M

Sistemul de apărare antiaeriană al rușilor a doborât 60 de rachete în Crimeea. De asemenea, alte 57 de drone au fost doborâte deasupra regiunii ruse Krasnodar. Conform anunțului făcut de ruși, șase drone s-au prăbuşit în perimetrul rafinăriei de petrol de la Slaviansk. Din acest motiv, activitatea rafinăriei a fost oprită.

În urma atacului de duminică, cinci persoane au fost ucise în apropiere de Harkov. Printre acestea se afla și o femeie însărcinată, a transmis armata ucraineană. Totodată, alte 16 persoane au rănite de rachete Iskander-M.

Rușii au lansat rachete asupra centrului orașului Harkov

În aceeași zi, soldații ruși au lansat rachete și asupra centrului orașului Harkov.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ultimele două atacuri au vizat zona centrală a orașului. O rachetă a aterizat într-un cimitir, iar cealaltă într-unul dintre cele mai preferate locuri de relaxare din Harkov. Este inutil să spun că nu există infrastructură militară nici în cimitir, nici în zona de agrement”, a declarat primarul orașului.

Război în Ucraina

Vehicul miliar. Sursa foto: X

În urma loviturii, un paramedic a fost rănit grav, iar o ambulanță a fost avariată.

„Rușii au atacat zona în care se odihneau locuitorii locali”, a adăugat primarul orașului.

Război în Ucraina, ziua 816. Ucraina a lovit o navă rusă din Flota Mării Negre

În noaptea de sâmbătă spre duminică, armata ucraineană a distrus o navă a flotei rusești de pe Marea Neagră.

„Încă o zi neagră pentru Flota rusească a Mării Negre. Peste noapte apărătorii ucraineni au distrus un vânător de mine rusesc, Project 266M Kovrovets”, a transmis ministerului ucrainean al apărării.

Zelenski

Volodimir Zelenski. Sursa foto: Facebook

Duminică, președintele Volodimir Zelenski a declarat că partenerii Ucrainei ar dori ca aceasta  „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”. Totodată, acesta a menționat că o eventuală înfrângere a Rusiei ar implica „o geopolitică imprevizibilă”.