Sfaturi de la un director Google. Cinci lucruri pe care să le eviți pentru o carieră de succes

Sfaturi de la un director Google. Cinci lucruri pe care să le eviți pentru o carieră de succes Loc de muncă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Daniel Rizea, director de inginerie la Google, afirmă că există numeroase căi către succesul profesional, iar cheia este să cunoști ce anume să eviți.

Într-un articol publicat în Business Insider, acesta a dezvăluit cum s-a inspirat din sfaturile de afaceri ale investitorului legendar Charlie Munger. Potrivit acestuia, sunt cinci lucruri pe care ar trebui să le eviți în mod categoric pentru a construi o carieră de succes.

Director Google, cinci sfaturi pentru o carieră de succes

  • Promovarea prea devreme la locul de muncă

Conform observațiilor directorului de la Google, o promovare prea timpurie poate duce la subperformanță în cazul unei persoane care nu dispune de suficientă experiență.

Daniel a remarcat că mulți angajați supraestimează nivelul lor de pregătire pentru a prelua mai multe responsabilități. Acesta sugerează că salariații trebuie să-și imagineze mai întâi cum s-ar simți într-un rol mai provocator în ziua de mâine.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Obținerea unei promovări când nu ești suficient de pregătit poate avea un impact negativ asupra ta și a traiectoriei tale profesionale”, a avertizat el.

„Dacă [gândul de a fi promovat] te surprinde, cel mai probabil nu ești pregătit pentru că nu te vezi performând la acel nivel”, a sugerat el

  • Nu trebuie să treci neobservat în compania la care lucrezi

Chiar dacă nu ar trebui să te consideri mai capabil decât ești cu adevărat la locul de muncă, este crucial să nu te subestimezi, spune directorul de la Google.

Daniel a subliniat că evitarea totală a unor aspecte ale poziției tale poate determina pierderea unor „proiecte care pot redefini cariera” pentru angajați.

„A face doar strictul necesar are mai multe dezavantaje. Oprirea creșterii tale, reducerea angajamentului în munca ta și a fericirii tale, și te face mai puțin norocos”, a subliniat acesta.

Google

Google. Sursa foto: captură video

Un loc de muncă de durată îți poate aduce avantaje

  • Nu evita munca

Daniel a subliniat importanța investirii timpului necesar, indiferent cât de talentată este o persoană.

El a remarcat că unele persoane își pierd mult timp încercând să găsească soluții creative sau scurtături, pentru ca ulterior să realizeze că ar fi fost mai eficient să își dedice timpul pur și simplu îndeplinirii sarcinilor.

  • Nu pleca prea devreme de la un loc de muncă

Potrivit directorului de la Google, schimbarea frecventă de locuri de muncă poate afecta negativ cariera ta, deoarece nu vei avea suficient timp să te dezvolți adecvat într-un rol.

Daniel a subliniat importanța de a demonstra capacitatea de a livra proiecte și de a realiza o muncă de calitate de mai multe ori pentru a câștiga încrederea echipei tale.

Angajați

Angajați. Sursa foto: Pixabay

„Dacă îți schimbi jobul în fiecare an, nu vei dezvolta complet abilitățile tale de leadership. Vei începe de mai multe ori de la aceeași poziție, dar nu vei finaliza niciodată ciclul complet”, a spus el.

  • Nu uita să fii de încredere

Daniel a subliniat importanța fiabilității la locul de muncă. El a subliniat că încrederea este esențială, fiind dificil de câștigat și ușor de pierdut.

„Când o persoană nouă se alătură unei echipe sau organizații, echipa evaluează, conștient sau subconștient, dacă persoana este competentă și de încredere”, potrivit Daily Mail.