Regele Charles îi transmite prințului William un înalt grad militar deținut în Forțele Aeriene

Regele Charles îi transmite prințului William un înalt grad militar deținut în Forțele Aeriene Prințul William și Regele Charles. Sursa foto: Arhiva EVZ

Într-o solemnă ceremonie desfășurată luni, Regele Charles al III-lea i-a conferit fiului său, Prințul William, un prestigios grad militar pe care l-a deținut în cadrul Forțelor Aeriene britanice.

Această întâlnire rară a celor doi în lumina publică marchează determinarea regelui de a se reintegra rapid în sarcinile sale publice, chiar și în contextul luptei sale împotriva diagnosticului recent de cancer.

Regele Charles i-a transmis prințului William gradul de colonel-şef al Forţelor Aeriene britanice

În fața unui elicopter Apache și sub privirile atente ale personalului de serviciu, monarhul britanic l-a numit pe fiul său William în funcția de colonel-șef al Forțelor Aeriene britanice.

Funcția a fost deținută de Regele Charles timp de 32 de ani, iar ceremonia a avut loc la Muzeul Aviației Militare din sudul Angliei. Rolul de colonel-șef este mai mult simbolic, servind drept legătură între armată și familia regală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este, cu adevărat, un pilot foarte bun”, a declarat Regele Charles despre fiul său. Viitorul rege a fost pilot de elicopter de căutare şi salvare în cadrul Forţelor Aeriene britanice.

Cel mai mare secret despre moștenirea primită de prințul William, dezvăluit. În ce constă averea şi cât valorează

Prințul William. Sursa foto: X

Regele Charles a continuat să își îndeplinească angajamentele publice, cel mai recent prin această vizită, după ce s-a întors la activitatea sa oficială la sfârșitul lunii aprilie.

Acest lucru survine la aproximativ trei luni de la anunțul Palatului Buckingham privind tratamentul regelui pentru o formă de cancer.

Regele Marii Britanii, mândru că a făcut parte din Forțele Aeriene britanice

Regele Charles și-a exprimat încrederea că Forțele Aeriene vor deveni mai puternice sub conducerea fiului său, Regele Charles, menționând că își ia adio cu „tristețe” de la rolul pe care l-a deținut timp de trei decenii.

„Aveţi grijă de voi şi nu vă pot spune cât de mândru am fost să mă aflu alături de voi în tot acest timp”, a spus monarhul.

Regele Charles

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Schimbarea rolului a fost comunicată în luna august a anului 2023, odată cu urcarea pe tron a regelui Charles, potrivit Reuters.