GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. România, printre statele vizate

GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. România, printre statele vizate Sursa foto: Arhiva EvZ

Publicațiile britanice notează că ofițerii sub acoperire ai GRU, împreună cu gruparea Wagner, au recrutat extremiști pentru a efectua atacuri în statele NATO.

GRU și Wagner ar fi plănuit mai multe atacuri în Europa de Vest

În ultimele șase luni mai multe acțiuni teroriste ar fi fost executate de extremiștii recrutați de GRU și Wagner. Financial Times a relatat, de asemenea, că agențiile europene de informații au anunțat statele blocului comunitar referitor la faptul că Rusia pregătește mai multe acte de sabotaj pe continentul european.

„GRU cultivă o rețea de teroriști de dreapta pentru a se desfășura împotriva țintelor NATO. Aceste atacuri au loc deja și au loc de ceva vreme în diferite țări NATO, iar Marea Britanie este cu siguranță pe lista țintelor”, potrivit Secretariatului Securității Naționale din Marea Britanie.

GRU și Wagner ar fi recrutat extremiști

Sursa foto: Arhiva EvZ

Rusia ar fi recrutat extremiști pro-Putin

Aceeași sursă mai precizează că este foarte posibil ca Rusia să se afle în spatele atacurilor din SUA. GRU recrutează extremiștii de dreapta pentru că sunt violenți și fac parte din grupurile pro-Rusia și pro-Putin. Publicația britanică The Sun precizează că pe lista statelor vizate de atacurile teroriste s-ar afla și România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul de la Kremlin consideră că în spatele atacurilor ucrainene asupra fabricilor rusești s-ar afla blocul politico-militar NATO. „Când Putin vede că sunt atacate fabrici rusești, vede mâinile CIA, ale NATO”, a declarat pentru The Telegraph, Mark Galeotti, directorul think tank-ului Mayak Intelligence.

Recent, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că afirmațiile ministrului de externe britanic nu fac nimic altceva decât să accentueze tensiunile între Rusia și NATO.

Wagner

sursa foto: Arhiva EVZ

GRU ar fi recrutat siponi ruși de origine britanică

David Cameron a afirmat că Ucraina are dreptul să folosească armele britanice împotriva trupelor rusești. Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt al MAE rus a catalogat declarațiile fostului premier britanic „ o dovadă suplimentară a războiului hibrid pe care Occidentul îl poartă împotriva țării noastre. Rusia răspunde la asta și va continua să răspundă.

Autoritățile de la Londra suspectează că gruparea para-militară Wagner a instruit un „spion rus” de origine britanică să organizeze un atac incendiar în capitala Marii Britanii. Dylan Earl, tânărul de  20 de ani care ar fi fost recrutat de Wagner este acuzat că „a planificat un atac asupra unui centru de ajutor pentru Ucraina din Londra”.

Dmitri Peskov

Sursa foto: Kremlin

Extremiștii sunt recrutați online

Procurorii susțin că spionul rus de origine britanică ar fi fost recrutat online de cei care acționau în numele Rusiei și al organizației teroriste Wagner” pentru a se angaja într-o activitate malignă. Dylan trebuie să provoace un incendiu semnificativ, incendiu care ar fi transmis un mesaj Regatului Unit faptul că ajutorul acordat Kievului nu va rămâne nepedepsit, potrivit The Sun.