Dan Ilie Morega vrea să scape de răspundere penală. Fostul politician cere să fie expertizat psihiatric

Dan Ilie Morega vrea să scape de răspundere penală. Fostul politician cere să fie expertizat psihiatric Dan Ilie Morega nu poate fi oprit de nici o instituție să conducă fără permis. Sursa foto: Captură video

Dan Ilie Morega, fostul politician PNL din Gorj, are mai multe dosare penale și riscă să ajungă la închisoare. El a fost prins, în mod repetat, conducând deși avea permisul suspendat.

 

Fostul prefect de Gorj riscă să meargă la închisoare, dacă va fi găsit responsabil pentru faptele sale. Pe numele său au fost deschise mai multe dosare penale pentru conducere cu permisul suspendat, dar și pentru agresarea unei jurnaliste. El a fost plasat în arest la domiciliu, de instanță, pe parcursul cercetărilor.

Dan Ilie Morega cere expertiză psihiatrică

Dacă până de curând, de fiecare dată când a fost prins, fostul politician susținea că este apt să conducă, acum s-a răzgândit. Dan Ilie Morega solicită să fie expertizat psihiatric pentru a demonstra că nu avea discernământ atunci când a urcat la volan. Pe numele său au fost deschise șase dosare penale pentru conducerea unui autoturism cu permisul suspendat. Un al șaptele dosar penal vizează acuzații de agresiune la adresa unei jurnaliste.

Considerând că situația este destul de complicată și că riscurile să meargă în pușcărie sunt ridicate, Ilie Morega și-a schimbat punctul de vedere. Conform presei locale, el solicită o expertiză psihiatrică. Astfel, politicianul vrea să demonstreze că lipsa discernământului l-a determinat să comită faptele penale pentru care este anchetat.

Totodată, fostul politician a formulat o nouă cerere pentru a-i fi ridicată măsura arestului la domiciliu. Instanța a dispus ca Dan Ilie Morega să fie arestat la domiciliu, în vila sa de la Baia de Aramă.

Poliția Sursa foto: EVZ

Politicianul simte pușcăria aproape

Legea prevede că un șofer, în cazul de față Dan Ilie Morega, prins conducând un vehicul după ce i-a fost retras sau anulat permisul, riscă închisoare sau amendă. Pedeapsa este cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare. Or, în acest caz, dacă politicianul ar fi găsit vinovat, având în vedere cele șase dosare, judecătorii i-ar putea aplica o pedeapsă cu executare.

Ceea ce Dan Ilie Morega nu-și dorește, așa cum lesne este de înțeles. Drept urmare, o decizie medicală prin care să fie declarat fără discernământ l-ar salva de pușcărie.

De altfel, politicianul a petrecut mai multe zile la secția de psihiatrie a spitalului din Târgu Jiu, ca pacient. Cât s-a aflat internat, Morega a făcut scandal, cerând să fie eliberat. S-a potolit abia după ce polițiștii i-au prezentat alternativa, mandatul de arestare la domiciliu. Chiar și așa, după externare, la începutul lunii aprilie, politicianul a fost plasat în arest la domiciliu.

Fostul prefect de Gorj

Fostul politician surprins la benzinarie Sursa foto. Facebook

Morega susținea că este apt să conducă

Autoritățile i-au suspendat permisul de conducere politicianului din motive medicale, în luna februarie. Medicii i-au aplicat interdicția de a conduce pentru o perioadă de șase luni. În acest timp trebuia să urmeze un tratament medical. În plus, i-au recomandat să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi să fie evaluat psihiatric, periodic, conform stirileprotv.ro.

Recomandările medicilor nu l-au împiedicat pe Dan Ilie Morega să urce la volan și să conducă fără permis, chiar și pe distanțe mai lungi. Politicianul a fost surprins chiar și în București. Autoritățile i-au întocmit, nu mai puțin de șase dosare penale pentru conducere fără permis, dar și pentru că a provocat un accident rutier.

De fiecare dată când a fost prins, Morega a declarat că are dreptul de a conduce și că starea sa de sănătate este foarte bună.

Ne puteți urmări și pe Google News