Dorin Recean, mesaj de Ziua Internațională a Libertății Presei. Premierul din Republica Moldova, apel către cetățeni

Dorin Recean, mesaj de Ziua Internațională a Libertății Presei. Premierul din Republica Moldova, apel către cetățeni Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Dorin Recean, șeful Executivului din Republica Moldova, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Presei Libere. Premierul a vorbit despre importanța pe care o are o presă liberă în orice societate. Iar independența mass-media trebuie apărată cu orice preț, pentru ca adevărurile să iasă la suprafață

„Adevărul nu poate fi suprimat! Unitatea noastră în apărarea acestei valori fundamentale este esențială pentru democrația în Republica Moldova.

Încurajez toți cetățenii și instituțiile guvernamentale să continue să sprijine și să protejeze presa liberă și independentă. Trebuie să dezvoltăm, în continuare, o piață media liberă care să susțină un jurnalism de calitate, care ne informează și ne provoacă gândirea, dar și pentru a avea un spațiu audiovizual curat, ferit de propagandă și dezinformare”, a transmis prim-ministrul Dorin Recean.

Mesajul lui Dorin Recean, cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei

„O societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene. Iar atunci când democrația este amenințată de elementele unui război hibrid - dezinformarea și propaganda, ne bazăm pe o presă liberă și independentă, care să ne furnizeze informații veridice și imparțiale. De Ziua Internațională a Libertății Presei, suntem alături de cei care aduc adevărul în casele noastre”, a mai spus premierul din Basarabia, conform TVR Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și Marcel Ciolacu, premierul României, a transmis un mesaj cu prilejul acestei zile. „Ziua Mondială a Libertății Presei, pe care o marcăm în a treia zi din luna mai, în fiecare an, subliniază importanța pe care trebuie să o dăm în permanență libertății de exprimare, ca pârghie de informare a publicului și garanție a unei societăți democratice și libere. Oamenii vor să țină pasul cu cele mai noi informații, mai ales în momente în care unitatea colectivă poate face diferența, precum pandemia, conflictele de securitate și efectelor acestora”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.