FBI investighează gruparea lui Florian Coldea, dezvăluie Marian Vanghelie

FBI investighează gruparea lui Florian Coldea, dezvăluie Marian Vanghelie Sursa foto: Arhiva EVZ

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 din București, a afirmat că FBI a început o investigație asupra grupului condus de Florian Coldea în România, Albania și Emiratele Arabe Unite.

Acesta a dezvăluit totodată că un angajat al lui Traian Băsescu s-a asociat cu Coldea pentru a-l amenința pe Cătălin Hideg, motiv pentru care acesta din urmă ar trebui să beneficieze de protecția statului român.

Gruparea lui Florian Coldea, anchetată de FBI

Din ce știu eu, FBI-ul are deschisă o investigație pe gruparea Coldea in Romania.

Da, ați auzit foarte bine. În Albania, se pare că face niște jocuri cu domnul Soros, iar în Emiratele Arabe Unite se pare că se uită și după niște bani, mulți, de-ai lui și ai unora de ai lui”, a declarat Marian Vanghelie la emisiunea Culisele Statului Paralel, moderată de Anca Alexandrescu de la Realitatea Net.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vanghelie a mai afirmat că acum două-trei săptămâni, Florian Coldea l-a adus pe Dan Moldoveanu, fostul șef al comunității de informații a lui Băsescu, care locuia în Dubai și prin Abud Abi, special pentru a-l amenința pe domnul Hideg.

Florian Coldea

Florian Coldea. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Acesta din urmă, spune fostul edil, ar trebui să fie protejat de statul român, deoarece există informații că i se pregătesc probleme.

Cătălin Hideg, plângere penală împotriva fostului ofițer SRI

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție împotriva fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

În vizorul său se află și cercul său apropiat, care include pe generalul Dumitru Dumbravă, Bogdan Neidoni și avocatul Doru Trăilă.

patronul Sanimed

Cătălin Hideg. Sursa foto: Facebook

Potrivit surselor, Hideg îi acuză pe aceștia că i-au solicitat suma de 600.000 de euro, bani ceruți drept mită în schimbul influențării unui dosar gestionat de Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi.

Cătălin Hideg a fost condamnat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, investigat de EPPO, parchetul european condus de Laura Codruța Kovesi.