Păcănelele din baruri și cafenele, interzise. Noile restricții pentru jocurile de noroc

Păcănelele din baruri și cafenele, interzise.  Noile restricții pentru jocurile de noroc Sală jocuri Sursa foto: Arhiva EVZ

Legea  „păcănelelor”a fost promulgată, miercuri, 17 aprilie, de președintele Klaus Iohannis, informează Administrația Prezidențială. Astfel, sălile de jocuri de noroc din localitățile ce au sub 15.000 de locuitori vor fi închise. Acest lucru reprezintă închiderea spațiilor destinate jocurilor de noroc din peste 90% din localitățile României, conform legii mai sus menționată.

Se închid sălile de jocuri de noroc în orașele mici. Pasionații de păcănele, vizați

Sursă foto: captură video

De asemenea, pentru protejarea jucătorilor, a persoanelor aflate în situaţii de risc(n.r. dependenți de jocuri de noroc), legea prevede  interzicerea  comercializării de băuturi alcoolice în sălile dejocuri de noroc. Sunt vizate cafenelele, barurile în care sunt amenajate „păcănele”.

Totodată, pentru promovarea  unor norme de conduită profesională bazate pe reguli de etică şi integritate se prevede instituirea interdicţiei de participare la jocuri de noroc membrilor Comitetului de supraveghere din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN). În scopul combaterii şi prevenţiei adicţiei de jocuri de noroc, ONJN va gestiona o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile, constituită, la nivel naţional, se arată în textul menționat mai sus.

Veniturile din contribuţiile organizatorilor jocurilor de noroc licenţiaţi încasate de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc se virează în procent de 70% către bugetul de stat, din conturile de venituri bugetare în care acestea au fost încasate, în termen de cinci  zile lucrătoare a lunii următoare încasării, iar procentul de 30% rămas din totalul sumelor încasate este utilizat pentru activitatea finanţată din venituri proprii, prevede „legea păcănelelor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nerespectarea noilor reguli va fi sancționată cu amendă de până la 200.000 lei, dar și confiscarea sumelor încasate din activitate. Iată lista completă a localităților unde vor fi permise aceste jocuri de noroc, cunoscute sub denumirea de păcanele.

Publicitatea la păcănele, doar în anumite condiții

invatatoarea valcea pierdut pacanele

Sursă foto: arhiva EVZ

Conform legii promulgată de președintele Iohannis, publicitatea prin transmiterea de mesaje electronice nesolicitate care conţin informaţii cu privire la unul sau mai multe jocuri de noroc şi reclama din exterior pentru jocuri de noroc, site-uri pe care sunt găzduite platforme pe care se desfăşoară jocuri de noroc sau branding folosind una dintre mărcile pe care un operator de jocuri de noroc le foloseşte, care depăşesc dimensiunea de 35 mp/panou/material publicitar, sunt interzise.