Fotbalist împușcat mortal în mașină. A murit în drum spre spital

Fotbalist împușcat mortal în mașină. A murit în drum spre spital

Fotbalist împușcat mortal în propria mașină, în timp ce aștepta la o benzinărie să fie servit. Doi necunoscuți înarmați au intrat peste el și au încercat să-l jefuiască.

Jucătorul de fotbal Luke Fleurs, în vârstă de 24 de ani, a evoluat la clubul sud-african Kaizer Chiefs. El a jucat în echipa țării sale care a participat la Jocurile Olimpice din Tokyo.

Fotbalist împușcat la benzinărie

Reprezentanții clubului de fotbal sud-african Kaizer Chiefs, au anunțat moartea tânărului jucător, care evolua pe postul de fundaș central. Tânărul fotbalist a fost împușcat în timpul unei tentative de jaf armat, de doi indivizi. Luke Fleurs aștepta să-i vină rândul la stația de benzină, conform autorităților.

„Cu mare tristeţe anunţăm că Luke Fleurs, jucătorul echipei Kaizer Chiefs, şi-a pierdut tragic viaţa aseară, în timpul unei tentative de jaf asupra vehiculului său la Johannesburg”, a postat clubul pe reţelele de socializare.

Potrivit autorităților, doi indivizi au sosit în stația de benzină la volanul unui BMW Seria 1 alb. Cei doi au intrat peste fotbalist în  mașina Volkswagen Golf și l-au determinat să coboare.

Ulterior, unul dintre ei tras asupra tânărului fotbalist, împușcându-l în partea superioară a corpului. Apoi, unul dintre tâlhari a fugit cu mașina lui Luke Fleurs, lăsându-l pe tânăr într-o baltă de sânge. Cel de-al doilea l-a urmat la volanul BMW-ului cu care au organizat jaful.

Luke Fleurs a murit în drum spre spital

Tânărul fotbalist a fost transportat la un centru medical din apropiere, însă a murit în drum spre spital, decesul fiind declarat la sosire. Poliția a inițiat o anchetă şi îi caută pe suspecţi.

„Suspecţii l-au ameninţat cu o armă de foc şi l-au făcut să coboare din vehicul, înainte de a-l împuşca în partea superioară a corpului (...) Unul dintre suspecţi a plecat cu vehiculul victimei, urmat de complicele său”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Africa de Sud se confruntă cu mari probleme din cauza nivelului ridicat al criminalității. Violența reprezintă o problemă recurentă, ce reapare cu regularitate. Subiectul este abordat și de politicieni care promit măsuri drastice, în perspectiva viitoarelor alegeri generale, programate în luna mai.

Datele statistice oficiale sunt dintre cele mai îngrijorătoare. Numărul crimelor este uriaș, țara africană înregistând o medie de aproape 84 de omoruri pe zi, între octombrie şi decembrie 2023.

Luke Fleurs

Luke Fleurs Sursa foto: X (Twitter)

Cartea de vizită a fundașului Luke Fleurs

Tânărul fotbalist care a murit într-o tentativă de jaf  a început să joace fotbal la Ubuntu Cape Town, oraşul său natal. Ulterior a fost transferat la SuperSport United unde a jucat din 2018 până în 2023. De anul trecut a devenit jucătorul lui Kaizer Chiefs, după plecarea lui Siyabonga Ngezana, jucătorul lui FCSB.

Tânărul fotbalist era considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din campionatul Africii de Sud. Luke Fleurs a fost convocat în echipa Africii de Sud care a participat la Jocurile Olimpice din 2021 la Tokyo. El a fost convocat şi la echipa naţională, dar nu a fost selectat.

 

Ne puteți urmări și pe Google News