Diana Șoșoacă, ordin de protecție împotriva soțului. „M-a amenințat cu cuțitul”

Diana Șoșoacă, ordin de protecție împotriva soțului. „M-a amenințat cu cuțitul” Diana Șoșoacă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Poliția Capitalei a emis ordin de restricție împotriva soțului Dianei Șoșoacă. Senatoarea  a acuzat că soțul său, Silvestru Șoșoacă,  o „agresează emoțional”, iar în trecut ar fi agresat-o fizic. Soțul senatoarei Dianei Șoșoacă ar fi trebuit să se prezinte la sediul Poliției Sector 6 București pentru montarea unui dispozitiv de supraveghere, însă, nu s-a conformat acestei reguli.

Ordinul de restricție este pe o perioadă de 5 zile. Apoi, senatoarea trebuie să se adreseze instanței.

Diana Șoșoacă, ordin de protecție împotriva soțului. Senatoarea susține că „s-a năpustit asupra fetiței sale”

Diana Șoșoacă și Silvestru

Familia Șoșoacă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Într-o intervenție la Antena 3, senatoarea Diana Șoșoacă a menționat că, Silvestru Șoșoacă ar fi agresat-o inclusiv pe fiica sa, în vârsta de 11 ani.

„Din păcate, nu am avut un soț model. Fetița a fost lovită. A luat-o de gât și a ridicat-o. M-a amenințat cu cuțitul, înainte de a ne despărți”, susține Diana Șoșoacă, potrivit sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recent, Silestru Șoșoacă a precizat că a înaintat cererea de divorț. Scandalul public dintre soții Șoșoacă a început, în luna februarie, când politiciana l-a exclus din partidul S.O.S.

„Ordinul de protecție se emite inclusiv pentru amenințare psihologică. Este un om extrem de violent, are mari probleme cu alcoolul. M-a amenințat că difuzează filmări(n.r. compromițătoare)”, a menționat Diana Șoșoacă, conform Antena 3.

Ce măsuri a luat Poliția Capitalei în cazul Diana-Silvestru Șoșoacă

Logo Politia Română

Sursa foto: Arhiva EvZ

Poliția Capitalei a confirmat că a emis un ordin de protecție împotriva lui Silvestru Șoșoacă. Urmează ca acesta să se prezinte în fața polițiștilor pentru montarea unui dispozitiv de supraveghere. În caz contrar, se va considera că a încălcat dispoziția din ordinul de protecție(n.r. infracțiune)
„În urma celor sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, context în care a fost emis un ordin de protecție provizoriu.
De asemenea, victima și-a exprimat acordul cu privire la montarea unei brățări de monitorizare electronică în sarcina bărbatului.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, raportat la infracțiunile de amenințare și hărțuire, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.
Având în vedere faptul că bărbatul nu s-a prezentat la sediul secției pentru montarea sistemului de monitorizare, polițiștii au demarat verificările, în vederea depistării acestuia”, a transmis Poliția Capitalei.

 

„La data de 02.04.2024 a fost emis ordinul de protectie provizoriu cu numărul 3319256/02.04.2024, pe o perioada de 5 zile ( 120 ore ) începând cu data de 02.04.2024, orele 14:30 pana la data de 07.04.2024 orele 14:30, având următoarele obligatii: Păstrarea unei distante minime de 200 metri fata de victimele Ivanovici Șoșoacă Diana și Macovei Marie Thais.

Păstrarea unei distante minime de 200 metri fata de locul de munca al victimei de la adresa (....)

Păstrarea unei distante minime de 200 metri fata de unitatea de învățământ a victimei minore (...)

Obliga agresorul sa poarte permanent un sistem electronic de supraveghere Va aducem la cunoștință ca încălcarea masurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu constituie infracțiunea de " nerespectarea masurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu", conform poliției.