Cine este Horia Constantinescu. Legături cu familia Năstase și cu Liviu Dragnea

Cine este Horia Constantinescu. Legături cu familia Năstase și cu Liviu Dragnea Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Exclusiv. Horia Constantinescu are legături puternice cu familia Năstase și în trecut a fost unul dintre susținătorii lui Liviu Dragnea. În ceea ce privește familia fostului premieri, fostul șef al ANPC s-a încuscrit cu aceasta din 2007. La acel moment, fiica lui Horia Constantinescu a fost botezată de către Andrei Năstase.

Iar de acolo, fostul șef ANPC a ajuns să fie nașul de cununie al fiului cel mare al fostului premier. Desigur că și rădăcinile lui Constantinescu l-au ajutat. Este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România. De altfel, fostul șef ANPC nu s-a dezis niciodată de rădăcinile lui, nici de trecutul în care a recunoscut că a fast bătăuș și nici de prieteni.

Legături la vedere, dar controversate

”Liviu Dragnea m-a câștigat, la fel ca Adrian Năstase, ca om puternic în interior. Pentru că vorbim de un om care, de asemenea, înțelege nealinierea. Eu nu sunt nealiniat în sensul în care sunt necumpătat și mă duc seara și mă îmbat și mă târăsc pe stradă. Nu, sunt un om nealiniat în sensul că nu pot să mă comport ca o oaie socială.

După aceea, a fost încrederea pe care mi-a acordat-o domnul Liviu Dragnea după ce mi-a luat Radu Mazăre postul de președinte al organizației Costinesti”, spunea Horia Constantinescu. De altfel în 2017 el a fost alături de Liviu Dragnea la Înalta Curte, atunci când acesta a apărut alături de bodyguarzi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Horia Constantinescu are o avere deloc de neglijat. Cu zeci de mii de dolari investiți în diferite firme. Terenuri și apartamente pe malul mării.

Adrian Năstase

Adrian Năstase, un apropiat al lui Horia Constantinescu sursa foto. adriannastase.ro

Și-a dat firmele din Panama prietenilor și familiei

Pe de altă parte, există surse care spun că ar avea ceva investiții pe plaja de la Constinești alături de Andtrei Năstase. Doar că acelea ar fi administrate de soția de care Horia Constantinescu ar fi divorțat. Cert este că financiar, acesta o duce atât de bine că și-a predate multe dintre afacerile pe care le avea familiei și prietenilor. ”Sunt alea care sunt pe numele meu și alea care sunt pe numele altora.

Habar n-am câte businessuri mai am. Marea majoritate a businessurilor le-am descărcat către alți membri ai familiei și prieteni care mi-au fost alături și mi-au fost fideli în lungul și anevoiosul drum de a deveni un om puternic și financiar”.