Proprietarul mall-ului unde a avut măcelul din Moscova, avere impresionantă. Legăturile cu Donald Trump

Proprietarul mall-ului unde a avut măcelul din Moscova, avere impresionantă. Legăturile cu Donald Trump Aras Agalarov. Sursă foto: platforma X

Aras Agalarov este proprietarul Crocus City Hall, „mall-ul bogaților” din apropierea Moscovei unde s-a produs atacul terorist, soldat cu peste 100 de morți. Potrivit presei internaionale, Agalarov ar fi unul dintre apropiații fostului președinte american, Donald Trump.

Proprietarul mall-ului unde a avut măcelul din Moscova, legături cu Donald Trump

Atac Moscova

Sursă foto: Profimedia Images

Miliardarul Aras Agalarov, de origine ruso-azerbaidjană, l-a invitat pe fostul președinte al SUA, Donald Trump, care a organizat Miss Universe chiar în centrul comercial unde s-a produs atacul terorist. Conform The Bell,  Aras Agalarov nu se află pe lista de sancțiuni impuse de Occident, de la declanșarea războiului din Ucraina. Mai mult decât atât, fiica și soția oligarhului rus au cetățenie americană și locuiesc la Miami.

El susține că nu este „privilegiat” în primirea unor contracte guvernamentale, care reprezintă construcții, afaceri cu statul, ci doar „îndeplinește sarcini”.

„Sunt oameni care își ascund legăturile. Ei negociază cumva în secret, obțin contracte. Eu am contacte absolut oficiale, frontale. Sunt invitat peste tot, e adevărat. Dar eu nu negociez cu nimeni, nu cer contracte mari și late pentru a face bani. Toată lumea poate vedea doar că construim repede și bine”a declarat Agalarov pentru sursa citată, în 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

Averea impresionantă a lui Aras Agalarov. El deține mall-ul unde a avut atacul sângeros din Moscova, revendicat de ISIS

Aras Agalarov, alături de Donald Trump. Sursă foto: captură video Telegram

Aras Agalarov, alături de Donald Trump. Sursă foto: captură video Telegram

Agalarov a primit contracte pentru construirea de stadioane pentru Cupa Mondială FIFA, proiecte pentru Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat, un spital anti-COVID și șoseaua de centură centrală din jurul Moscovei. În 2021, Forbes i-a estimat averea la 1,2 miliarde de dolari, conform Insider.

Crocus City este cel mai mare activ al lui Agalarov și cel mai mare complex comercial și expozițional din Rusia. Acesta include terenul expozițional Crocus Expo, sala de concerte Crocus City Hall și centrul comercial Crocus City Mall.

Atacul de la Moscova de vineri, 22 martie, a fost revendicat de ISIS. Autoritățile ruse induc ideea, însă, că Ucraina nu a fost străină de acest mascacru. Bilanțul provizoriu arată că sunt cel puțin 143 de morți și peste alți 100 de răniți.