Aurul a depășit pragul istoric. Cât a ajuns să coste metalul prețios

Aurul a depășit pragul istoric. Cât a ajuns să coste metalul prețios Lingourile de aur au fost scoase la vânzare la cel mai mare lanț de magazine din Coreea de Sud. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Aurul a depășit pragul istoric. Joi, prețul aurului a înregistrat creștere neașteptată. Mai exact, preţul spot al aurului a depăşit pentru prima dată pragul de 2.200 de dolari uncia.

Creșterea vine după ce Rezerva Federală americană a anunţat că există perspective pentru mai multe reduceri de dobândă în acest an, ceea ce sugerează că oficialii Fed nu sunt alarmaţi de recentul avans al inflaţiei.

Aurul a ajuns la 2.220,89 dolari uncia la Bursa din Singapore

La Bursa de la Singapore, preţul spot al aurului a crescut cu 1,6%, până la 2.220,89 dolari uncia. Dar în jurul orei 7:15 a.m. a coborât la 2.202,31 dolari.

În paralel, bursele asiatice şi Bursa de la New York au înregistrat noi creşteri iar dolarul american s-a depreciat. Totul după ce Rezerva Federală americană a confirmat că există perspectivele pentru trei reduceri de dobândă, de câte un sfert de punct fiecare, în acest an.

De la mijlocul lunii februarie şi până în prezent, cotaţia aurului a crescut cu aproape 12%. Creștere a fost pe fondul aşteptărilor referitoare la o politică monetară americană mai relaxată.

Aur, Lingouri, Comoară, Lingouri De AurAurul a depășit pragul istoric. Sursa foto: Pixabay

Un mediu care în mod normal duce la deprecierea dolarului dar generează un interes crescut pentru aur ca valoare de refugiu, în special în contextul accentuării riscurilor geopolitice.

Reducerile de dobândă din partea Fed sunt favorabile metalului galben, care nu aduce venituri investitorilor, dar face mai puţin atractive alte plasamente.

Odată ce ratele dobânzilor scad, metalul prețios va câștiga și mai mult impuls

Situația geopolitică și de securitate este tot mai complicată, având în vedere războaiele din Ucraina și din Fâșia Gaza, la care se adaugă efectele inflației și ale politicilor monetare post-Covid, care își pun amprenta și valoarea la care e tranzacționat aurul.

Lingouri De Aur, Lingouri, Tapet, AurAurul a depășit pragul istoric. Sursa foto: Pixabay

Mai exact, odată ce ratele dobânzilor scad, aurul va câștiga și mai mult impuls, deoarece fondurile tranzacționate la bursă susținute de lingouri se pare că își vor crește deținerile, potrivit UBS Group AG.

Acest lucru s-ar adăuga la un sprijin mai larg din partea achizițiilor masive de către băncile centrale de pe piețele emergente, conduse de China, și riscurile geopolitice sporite din Gaza, Ucraina și alegerile din SUA, care au loc în acest an, scrie cnbctv18.com.

Ne puteți urmări și pe Google News