Vladimir Putin, planuri după blatul din alegeri. Pregătește vizite și contacte la nivel înalt

Vladimir Putin, planuri după blatul din alegeri. Pregătește vizite și contacte la nivel înalt Vladimir Putin. Sursa foto: Dreamstime.com

Președintele rus Vladimir Putin "pregătește diverse vizite și diverse contacte la nivel înalt", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fără să confirme sau să infirme o posibilă vizită a șefului statului în China în luna mai, după cum a relatat "Reuters". "Vă vom ține la curent", a adăugat Peskov, citat de agenția "Interfax".

Vladimir Putin va călători în China în mai pentru discuții cu președintele Xi Jinping, în prima sa călătorie în străinătate după victoria evidentă în alegeri, relatează "Reuters" pe site-ul său, citând o sursă familiară cu această chestiune, care a spus că "Putin va vizita China", știre confirmată în mod independent de alte patru surse, care au vorbit toate sub condiția anonimatului. Două surse au spus că vizita lui Putin va avea loc înainte de călătoria planificată a președintelui chinez în Europa. Kremlinul a refuzat să comenteze, iar Ministerul de Externe din China nu a răspuns.

Ce va face Vladimir Putin după ce și-a asigurat un nou mandat

Președintele iranian Ebrahim Raisi l-a sunat marți pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a-l felicita pentru victoria sa electorală. În timpul conversației s-a convenit extinderea ulterioară a cooperării bilaterale, a informat Kremlinul, citat de "Tass".

Președintele rus Vladimir Putin încearcă să exploateze nivelurile record de prezență la vot și sprijinul pentru candidatura sa prezidențială, pentru a crea condițiile pentru un război prelungit în Ucraina, scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Putin a afirmat că nu se aștepta la rezultate electorale atât de mari în Ucraina ocupată (88,12%-95,23% conform Comisiei Electorale Ruse), subliniind că rezultatul votului demonstrează "recunoștința" populației din teritoriile ucrainene ocupate "pentru protecția rusă", amintește centrul de studii din SUA. Prin urmare, liderul rus a declarat că Moscova va face totul pentru a asigura "protecția" Ucrainei ocupate. Putin, concluzionează think tank-ul, dorește probabil să creeze condițiile necesare care să justifice un conflict prelungit și ocuparea pe termen lung a Ucrainei cu pretextul "protejării" civililor, care sunt în pericol doar din cauza invaziei ruse.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA / ansa.it