Înlocuitorul pentru zahărul din cafea. Adaugă un plus de aromă și are și beneficii pentru sănătate
- Iulia Moraru
- 19 martie 2024, 07:46
Dacă îți dorești să reduci consumul de zahăr din cafea, trebuie să știi că există un ingredient care poate să îl înlocuiască și să aducă o aromă deosebită băuturii tale. Acesta se găsește în mai toate bucătăriile și este și o alternativă sănătoasă.
Ceașca de cafea este un element nelipsit de pe mesele de dimineață ale multor persoane. Este cunoscut faptul că aceasta aduce numeroase beneficii pentru organism, însă experții sugerează să o consumi în forma sa pură pentru a te bucura în întregime de proprietățile sale.
Pune scorțișoară în cafea în loc de zahăr
Scorțișoara este un substitut excelent pentru zahăr, datorită aromei sale puternice. Este un ingredient frecvent folosit în patiserie și dulciuri și are și o mulțime de beneficii pentru sănătate, spre deosebire de zahăr.
Prin adăugarea scorțișoarei, gustul amărui al cafelei poate fi redus semnificativ. Rezultatul este o băutură cu adevărat dulce și cu o aromă distinctivă.
Se spune că un vârf de linguriță de scorțișoară adăugat la mâncărurile sau băuturile, în cazul de față în cafea, în cadrul dietei de slăbire poate contribui la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor.
De asemenea, scorțișoara poate reduce senzația de foame și poate oferi o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
În cazul în care îți este foame între mese, o alternativă sănătoasă ar fi să tai câteva felii de măr și să presari puțină scorțișoară peste ele.
Alte ingrediente dacă vrei să înlocuiești zahărul
Un alt condiment pe care îl poți pune în cafea, cu o aromă dulce și ușor picantă, este cardamomul.
Este un ingredient popular, utilizat frecvent datorită notei sale exotice, care transformă gustul băuturii într-o experiență cu totul deosebită.
Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu gustul cafelei negre, o alternativă este pudra de cacao.
Aceasta se îmbină armonios cu aroma de cafea, iar o singură linguriță adăugată poate oferi o notă plăcută de ciocolată, potrivit Fanatik.