Piedone vrea Primăria Capitalei pentru el și sectorul 5 pentru fiul său

Piedone vrea Primăria Capitalei pentru el și sectorul 5 pentru fiul său Cristian Popescu Piedone. Sursa foto: INQUAM_Photos

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, și-a oficializat candidatura în competiția pentru Primăria Generală a Capitalei, reprezentând Partidul Umanist Social Liberal, o formațiune politică înființată de Dan Voiculescu.

Anunțul a fost făcut în timpul unei conferințe în care a prezentat candidații Partidului Umanist Social Liberal la primăriile sectoarelor din București.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura pentru Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone a declarat că în locul său la conducerea Primăriei Sectorului 5 va candida fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone, care s-a ridicat în picioare, fiind aplaudat de cei prezenți în sală.

Conform unui sondaj comandat de Nicușor Dan, Piedone ar obține un procent de 40,4% pentru funcția de primar general. Nicușor Dan ar urma în spatele acestuia cu un scor de 39,3%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu două săptămâni în urmă, Piedone a făcut publică decizia sa de a candida la Primăria Capitalei, subliniind că vede că „finala se desfășoară între mine și Nicușor Dan”.

Cristian Popescu Piedone

Sursa foto: Arhiva EvZ

Candidații PUSL pentru primăriile de Sector

În aceeași conferință de presă, Cristian Popescu Piedone a anunțat pe cine susține partidul la primăriile de Sector.

La Sectorul 1, candidatul desemnat de Partidul Umanist Social Liberal pentru primărie este Liviu Negoiță.

În Sectorul 2, nu s-a anunțat încă un candidat. Piedone a menționat că numele său va fi dezvăluit după ce celelalte partide își vor desemna candidații.

Cristian Popescu Piedone

Sursa foto: Arhiva Evz

O să trec direct la Sectorul 4. Avem o alianță electorală cu PSD din 2020 care e valabilă și astăzi, a fost reînnoită. PUSL îl susține la Sectorul 4 pe Daniel Băluță.

La Sectorul 3 avem un tânăr care are o experiență în administrație complexă și a lucrat și atunci când am fost la Primăria Sectorului 4, fiind consilierul Negrilă.

La Sectorul 5 va fi desemnat președintele filialei Sectorul 5, deputatul Vlad Piedone”, a spus actualul Cristian Popescu Piedone.