Actor condamnat pentru hărțuire sexuală. Acuzațiile datează din 2017

Actor condamnat pentru hărțuire sexuală. Acuzațiile datează din 2017 Sursa Foto: Arhiva EVZ

Hărțuire sexuală în platourile serialului Squid Game. Unul dintre actorii serialului a fost condamnat de o instanță pentru că ar fi sărutat o femeie fără voia ei.

Actorul O Yeong-su, laureat al unui Glob de Aur în 2022 pentru rolul din serialul Squid Game, a fost condamnat. În vârstă de 79 de ani, el a primit o pedeapsă cu suspendare, după cum a declarat un oficial al tribunalului.

Actor condamnat pentru hărțuire sexuală

Actorul sud-coreean O Yeong-su a jucat în primul sezon al serialului Netflix „Squid Game”. El s-a confruntat cu acuzațiile de hărțuire sexuală, pe care le-a negat, în anul 2017. O femeie l-a acuzat că ar fi îmbrăţişat-o şi ar fi sărutat-o pe obraz, împotriva voinţei ei. Judecătorii l-au găsit vinovat, deși a respins toate acuzațiile și a decis să fie pedepsit.

Actorul a fost pus sub acuzare în 2022, iar procurorii au cerut o pedeapsă de un an de închisoare. În urma acuzațiilor de hărțuire sexuală, actorul sud-coreea a renunțat la un viitor film în Coreea de Sud.

Ne puteți urmări și pe Google News

O instanță a Tribunalului districtual Suwon din Coreea de Sud l-a condamnat pe O Yeong-su la opt luni de închisoare, cu suspendare timp de doi ani. De asemenea, actorul trebuie să participe la un program de 40 de ore pentru tratamentul împotriva violenței sexuale, relevă Reuters.

În timp ce părăsea tribunalul, O Yeong-su a declarat că intenționează să facă apel, iar pentru această procedură are la dispoziție șapte zile.

Procurorii au cerut o pedeapsă de un an

Procurorii au solicitat o pedeapsă de un an de închisoare pentru actorul O Yeong-su, acuzat de hărțuire sexuală, după cum a transmis agenţia Yonhap. El a fost pus sub acuzare, de autorități, în noiembrie 2022. O Yeong-su a fost acuzat că a îmbrăţişat o femeie şi ar fi sărutat-o pe obraz, împotriva voinţei ei. Acest lucru s-ar fi întâmplat în două rânduri, în timpul turneului său pentru susţinerea unui spectacol.

În cadrul unei audieri în fața instanței Tribunalului Districtual Suwon, procurorii au cerut pe lângă pedeapsa cu închisoarea și dezvăluirea publică a informaţiilor sale personale. De asemenea, anchetatorii au solicitat să i se restricționeze dreptul de a lucra cu instituţii pentru copii şi adolescenţi.

„Faptul că sunt judecat pentru astfel de lucruri la această vârstă mă doare şi mă chinuie atât de tare... Simt că întreaga mea viaţă se destramă”, a spus O Yeong-su în finalul declaraţiei sale prin care și-a susținut nevinovăția pentru acuzațiile de hărțuire sexuală.

O Yeong-su

O Yeong-su sursa foto. X (Ttwitter)

Acuzațiile de hărțuire sexuală nu au fost primite bine

După acuzațiile formulate la adresa actorului veterna, Ministerul Culturii din Coreea de Sud a decis să oprească o campanie publicitară în care apărea O Yeong-su.

Serialul Squid Game a fost urmărit de zeci de milioane de persoane de la lansarea sa în 2021. Producția este una dintre cele mai populare de pe platforma de streaming Netflix. O Yeong-su în care a jucat rolul omului de afaceri care pune la cale un joc mortal,

Înainte de a se confrunta cu acuzațiile de hărțuire sexuală, el a devenit primul actor sud-coreean câștigător al unui Glob de Aur.