Rică Răducanu, distribuitor de pui „pe sub mână”. Cum a ajuns în această situație

Rică Răducanu, distribuitor de pui „pe sub mână”. Cum a ajuns în această situație Rică Răducanu. sursa foto: Arhiva EVZ

Rică Răducanu a fost distribuitor de pui de la Crevedia pentru cei care aveau nevoie de astfel de produse. Echipa de fotbal a Avicolei Crevedia unde Rică era portar îl plătea ”în natură”. Rică Răducanu a fost doar un portar de legendă ci și un distribuitor de pui chiar de la fabrică.

Informațiile apar în cartea lui Ioan T. Morar, Fake News în Epoca de Aur. Potrivit acestuia Rică Răducanu era portar nu doar la Rapid, ci și la echipa Avicola Crevedia. Aceasta din urmă era o echipă dintr-o divizie inferioară care aprecia apariția portarului.

Drept urmare lumea venea să îl vadă pe Rică Răducanu, iar în schimb fotbalistul primea pui. „Contractul” dintre Rică și Clubul Avicola era nu pe bani, ci pe marfă. Adică pe pui. Un portbagaj la fiecare meci. Cum meciurile erau duminica, marfa era valorificată de luni dimineața și puii distribuiți conform listei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lista de distribuitor a lui Rică

Lista lui Rică. Pe care, cu ajutorul fostului meu prieten, Radu Călin Cristea, am reușit să ajung și eu”, a povestit autorul. Cei care erau primii pe lista fotbalistului ar fi fost doi milițieni. Cei doi se pare că-l așteptau de fiecare dată pe fotbalist în fața restaurantului ”Doi Cocoși”.

Se pare că portarul nici măcar nu mai cobora din mașină, milițienii deschideau portbagajul, își luau porția și Rică pleca mai departe. Nu de alta, dar cei doi nu plăteau pentru acest favor. La rândul lor se făceau că nu știu că Rică circulă în fiecare duminică pe șosele din România.

Mită pentru milițieni sub formă de pui

Asta pentru că în vremea comunismului circulau în week-enduri doar mașinile cu număra par sau impar, după cum le venea rândul. Cert este că în schimbul serviciilor sale, Rică primea de la Avicola nu mai puțin de 100 de înaripați.  „A avea 100 de pui pe vremea aia era ceva. Gândiți-vă că-mi permiteam să mai vând din puii ăia. Dădeam trei bucăți cu câte 100 de lei. Bine, la câte o mândră sau alta, mai dădeam câte unul și gratis, așa, din prietenie!” a spus portarul.