Care sunt cele mai cumplite dureri. Centru pentru Controlul Bolilor a publicat lista

Care sunt cele mai cumplite dureri. Centru pentru Controlul Bolilor a publicat lista Sursa foto: Dreamstime

Specialiștii de la Centrul pentru Controlul Bolilor au făcut publică lista celor mai cumplite dureri pe care oamenii le pot simți de-a lungul vieții. Ele sunt dintre cele mai variate, dar au tratamente pe bază de analgezice.

Una dintre cele mai cumplite dureri este peritonita. Peritoneul este căptușeala subțire care acoperă nu numai peretele interior al abdomenului, ci și majoritatea organelor abdominale. Când această căptușeală este inflamată, se numește peritonită și este îngrozitor de dureroasă.

Există diferite cauze de peritonită. Cei care se confruntă cu peritonită vor îndura în general dureri abdominale cu debut rapid, febră, greață și vărsături. Dacă este lăsată netratată, această afecțiune este aproape întotdeauna fatală. Pe locul 4 în top se află durerile de torsiune testiculară sau ovariene. Impacturile sunt la fel de dureroase pe cât ați anticipa, dacă nu chiar mai rele.

Cele mai cumplite dureri- cele de ovare

Când cordonul spermatic al unui bărbat devine răsucit, alimentarea cu sânge a testiculului este întreruptă. Cu o intervenție chirurgicală imediată, există șanse mari ca testiculul să poată fi salvat. Repararea torsiunii ovariene este a cincea cea mai frecventă intervenție chirurgicală ginecologică și apare de obicei la femeile sub 30 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ovarul poate fi adesea salvat dacă este reparat rapid chirurgical. Se spune că o fractură a penisului, cunoscută și sub numele de, este una dintre cele mai cumplite dureri. Se află pe locul trei în top. Victimele fracturilor penisului experimentează o criză bruscă de durere îngrozitoare, umflături și vânătăi.

Boala Dercum este caracterizată prin tumori multiple, grase, benigne, care cresc în general pe trunchiul corpului. Iar 85 la sută din cazurile diagnosticate apar la femei. Durerea de la tumori este atât de severă încât îi face pe unii oameni complet imobilizați.

durere, cap, boala, semne

Încearcă aceste leacuri bătrânești pentru a preveni și a te recupera de boli. Sursă foto: Dreamstime.com

Nevralgia trigemenului, pe primul loc în top

Nevralgia trigemenului este pe primul loc la capitolul dureri extreme. Este descrisă în mod obișnuit ca senzația de ca și cum fulgerul lovește fața cuiva. Poate fi simțită aproape oriunde pe capul unei persoane și provine de fapt din cauza perturbării funcției nervului trigemen.

Este mai frecventă la femei decât la bărbați și se estimează că cel puțin unul din 20.000 de oameni îl experimentează. Nu există un remediu pentru nevralgia trigemenului, dar poate fi adesea gestionată cu terapie și medicamente.