Elena Udrea, acuzații dure la adresa directorului ANP. Nu o lasă să își vadă fiica

Elena Udrea, acuzații dure la adresa directorului ANP. Nu o lasă să își vadă fiica Sursa foto: arhiva EVZ

Elena Udrea îl acuză de abuzuri pe directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Ea a declarat că acesta refuză să lase mamele să își vadă copiii și că îl interesează doar banii.

Elena Udrea a declarat că directorul ANP, Dan Halchin, ignoră recomandarea trimisă de Avocatul Poporului, prin care acesta a cerut respectarea dreptului copiilor de a ține în permanență legătura cu părinții aflați în penitenciare.

Alina Gorghiu trebuie să găsească soluții

Aceasta consideră că ministra Justiției Alina Gorghiu trebuie să verifice ce se întâmplă și să ajute mamele care nu își pot vedea copiii din cauza lui Dan Halchin. Udrea a mai spus că Halchin a fost adus în sistem de la Arad, de către fosta ministresă a Justiției Monica Macovei, fiind numit în funcție de o altă fostă ministresă a Justiției, Raluca Prună.

Elena Udrea îl acuză pe Dan Halchin

„Directorul ANP continuă să încalce legea, împiedicând mamele să meargă în permisii la copii și la familiile lor. Avocatul Poporului a emis o Recomandare în 5 ianuarie către Administrația Penitenciarelor și cere respectarea legii, măsuri și acțiuni concrete care să aibă în vedere dreptul copilului de a fi cu părinții lui și al deținutului de a avea o legătură permanentă și relevantă cu familia sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu doar că sunt drepturi universale prevăzute la CEDO, ci este dovedit prin nenumărate cercetări de specialitate că menținerea legăturii cu familia este cea mai puternică modalitate de reabilitare a deținuților, dar pentru directorul ANP nu contează!

Adus în Sistem de către Macovei în 2006 din Aradul lui Coldea și pus în fruntea instituției de către userista Prună în guvernul Cioloș, Dan Halchin este mai interesat de licitațiile de sute de milioane de euro pentru construirea de noi penitenciare, decât de reabilitarea și reintegrarea în societate a celor care se află în închisori. Așa se explică rezultatele devastatoare ale managementului său, România având una dintre cele mai mari infracționalități și cea mai mare recidivă din Europa!”, a scris Udrea pe Facebook.

Elena Udrea

Sursa foto: Arhiva EVZ

Elena Udrea ar avea parte de un tratament aspru

Anul trecut, Silvia Uscov, avocata Elenei Udrea, a spus că aceasta merită din plin o permisie de 24 de ore, pe care să o petreacă acasă, alături de fetița ei. Ea a mai declarat că Udrea a făcut nenumărate cereri, dar că nu i-au fost aprobate.

„Clienta mea a beneficiat, dacă pot spune așa, și de o înrăutățire a regulamentului intern de funcționare a închisorilor, unul care aprobă mult mai greu, în ultima vreme permisiile, dar și de o atenție sporită din partea factorilor care iau asemenea decizii. În plus, nu poate apela la o adică nici la decizia instanțelor, fiindcă nu toate judecătoriile au revenit cu motoarele în plină activitate după evenimentele petrecute în ultima vreme în lumea magistraților”, a declarat ea.