Alina Gorghiu trimite control la Poarta Albă. Vlad Pascu ar beneficiat de „tratament special”

Alina Gorghiu trimite control la Poarta Albă. Vlad Pascu ar beneficiat de „tratament special” Sursa foto: Arhiva EVZ

Alina Gorghiu, ministrul Justiției a anunțat că va trimite un control să verifice dacă Vlad Pascu beneficiază de tratament special în penitenciarul Poarta Albă. Astfel de acuzații au venit din partea preşedintelui sindicatului din penitenciare.

Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de Control să verifice dacă Vlad Pascu este favorizat la Penitenciarul Poarta Albă. Decizia a venit după apariția unor acuzații, de acest fel, în spațiul public. Șoferul judecat pentru accidentul de la 2 Mai ar fi fost ferit de public, la intrarea în instanță.

Alina Gorghiu trimite control la Poarta Albă

Ministrul Justiției a comentat acuzațiile formulate împotriva autorităților, în cazul Vlad Pascu. Potrivit spuselor sale, aceste acuzații vor fi verificate de Corpul de Control, la Penitenciarul Poarta Albă. Declarațiile formultate de Alina Gorghiu vin după ce șoferul acuzat de moartea a doi tineri, ar fi fost protejat în momentul transportului la Tribunalul Constanța.

„Am discutat cu conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ieri, ANP a şi comunicat public poziţia sa, şi anume au informat presa că există anumite standarde, la nivel european, care sunt obligaţi să le respecte, printre care principiul ca atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi spital, tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi cât mai mult privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul”, a spus ministrul Alina Gorghiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duba cu care a fost transportat a fost parcată foarte aproape de intrarea în clădire, astfel încât Pascu să nu fie filmat. Mai mult, polițiștii care îl însoțeau au făcut scut în jurul său, tot din aceleași motive.

Ministrul Justiției, investiție pentru combaterea consumului de droguri. Minorii din România, vizați

Ministrul Justiției. Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiției consideră cazul foarte sensibil

Alina Gorghiu a declarat că în cazul lui Vlad Pascu „au fost anumite incidente care au generat discuţii în spaţiul public la adresa poliţiştilor de penitenciar”. Ea a precizat că dosarul tânărului care a ucis doi studenţi în localitatea 2 Mai, pe fondul consumului de droguri, este foarte mediatizat. Drept care este nevoie să nu planeze nici o suspiciune cu privire la soluționarea sa.

„Fiind însă un caz mediatizat şi extrem de sensibil şi un caz extrem de important cum se va soluţiona pentru societate şi pentru sănătatea noastră a tuturor, şi pentru că îmi doresc, ca ministru al Justiţiei, să nu planeze niciodată vreo suspiciune că s-au încălcat normele legale, atunci când vine vorba de o instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, vă informez că am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă, repet, pentru a se putea verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie”, a anunţat Alina Gorghiu.

Ea a precizat că, din perspectiva sa, aceste aspecte trebuie clarificate. Aceasta, a mai spus că, din informaţiile sale, directorul penitenciarului se află în concediu. Conducerea interimară a penitenciarului este asigurată de altcineva.

Accidentul de la 2 Mai în carea au murit doi tineri.

Accident 2 Mai. Sursa foto: Antena 3

Incidentul pentru care trimite Alina Gorghiu controlul

Vlad Pascu a fost dus la Tribunalul Constanţa unde a fost analizată contestația pe care a formulat-o la prelungirea arestului preventiv. Duba care l-a transportat către instanță a fost parcată foarte aproape de intrarea în clădire. Vlad Pascu a intrat în instanță fără să fie văzut de trecători sau de jurnaliști. Iar de aici au apărut și acuzațiile cu privire la „tratamentul special”.

Adus la Tribunalul Constanţa, Vlad Pascu a fost flancat de poliţişti ca să nu fie văzut de nimeni.

„Am ajuns bodyguarzii unui drogat”, a afirmat chiar preşedintele sindicatului din penitenciare.

Accidentul de la 2 Mai a fost provocat de Vlad Pascu în vreme ce se afla sub influența drogurilor. Procurorii au stabilit că în dimineaţa de 19 august 2023 el condus un autoturism, iar la intrarea în 2 Mai, mașina a intrat într-un grup de persoane. Doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei au fost răniţi.