Vreme de primăvară în ultima zi a iernii, în Republica Moldova. Temperaturile se mențin ridicate

Vreme de primăvară în ultima zi a iernii, în Republica Moldova. Temperaturile se mențin ridicate Sursa foto: Pixabay

În Republica Moldova, azi, în ultima zi de iarnă, cerul va fi înnorat în majoritatea regiunilor țării, iar temperaturile vor fi apropiate de cele de la început de primăvară.

Vreme fără excese, azi, 29 februarie, în Republica Moldova, după cum au anunțat meteorologii. Primăvara a sosit, practic, de mai bine de două săptămâni, conform valorilor termice. Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, ea va veni mâine. Astăzi, maximele oscilează între valorile de 9 și 12 grade. Pe tot parcursul zilei, cerul va fi acoperit de nori și sunt șanse să apară precipitațiile. Vântul va sufla slab spre moderat.

Cer înnorat în Republica Moldova, azi, 29 februarie

Maxima va fi la Cahul, în partea de sud, cu o valoare de 12 grade Celsius. La Bălți, Chișinău și Ștefan-Vodă se vor înregistra 10 grade, iar la Rîbnița și Briceni vor fi 9 grade. Mercurul din termometre va coborî până la 3 grade, conform prognozei. Mâine, temperaturile nu vor fi cu mult diferite, maximele variind între valorile de 11 și 13 grade Celsius.

În România, la începutul zilei, cu precădere în regiunile extracarpatice, vor fi nori joși și local ceață, izolat persistente, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vremea, prognoza meteo

Sursa foto Arhiva EVZ

Cum va fi prognoza, joi, în România

Temperaturile maxime vor fi de la 8 la 10 grade pe litoral și în zonele cu ceață mai persistentă din Moldova până la 19 la 20 de grade local în Maramureș, Crișana și Banat; minimele termice vor fi cuprinse între -1…0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 la 11 grade în Dealurile de Vest.

În București, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi înnorat la începutul zilei când vor fi și condiții de ceață și în a doua parte a nopții, iar în restul timpului va fi variabil.

Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13…16 grade, iar cea minimă de 3 și 5 grade Celsius.