Viața unui bărbat dependent de aplicațiile de întâlniri. A ajuns la terapie
- Georgiana Dragomir
- 25 februarie 2024, 11:43
Dependența de rețelele sociale afectează oameni din întreaga lume. Psihologii spun că este o adicție de care se poate scăpa prin terapie, diferită, de la caz la caz.
Dependența de Tinder(n.r. aplicație de întâlniri online) afectează stilul de viață, recunosc cei care au ajuns să facă terapie, pentru a scăpa de acest „viciu”. Este și cazul unui tânăr britanic care a mărturist că își petrecea toată ziua online, vizitând sute de profiluri ale femeilor înscrise pe Tinder.
Dependența de Tinder. Terapia, singurul remediu pentru această adicție
În spatele „dependenței” stă , de fapt, o nevoie emoțională, de cele mai multe ori, de validare.
„Dacă o persoană nu-mi răspundea sau nu-mi trimitea niciun mesaj, mă distrugea. Validarea din partea altora era singurul lucru care mă făcea să continui”, a mărturist tânărul britanic, pentru New York Post.
Tinder nu era, însă, singura aplicație de care era dependent. Conform sursei citate el a descărcat și aplicațiile de dating precum Hinge și Bumble, dând scroll pe toate profilurile la care a avut acces.
Mărturisește că s-a potrivit doar cu „aproximativ cinci la sută” dintre femei, și chiar mai puține au început o conversație cu el, dar, chiar și așa, tot ajungea să vorbească în mod regulat cu 10 femei în același timp și își petrecea zilele așteptând ca ele să îi răspundă. Atunci când nu primea răspuns la mesajele pe care le trimitea, britanicul era afectat emoțional.
„Aceste aplicații mi-au afectat întreaga dispoziție și personalitate. Nu am putut niciodată să spun ce căutam cu adevărat”, s-a exprimat britanicul în vârstă de 27 de ani, care a ajuns să facă terapie pentru dependența de aplicații de dating.
„Boala” zilelor noastre”. O lume virtuală în loc de una reală
Tânărul britanic care și-a expus experiența pentru sursa citată nu este singurul dependent de aplicații de dating. Milioane de adolescenți, tineri și chiar maturi se confruntă cu ceea ce psihologii numesc „boala” zilelor noastre. Transformarea vieții într-una aproape virtuală afectează relațiile sociale. Oamenii nu mai sunt interesați de întâlniri și de discuții reale, viața sexuală este, prin urmare, afectată.
Terapeuții spun, însă, că orice adicție poate fi combătută. Este important ca oamenii să o constientizeze și să meargă la consiliere psihologică, pentru a descoperi emoțiile negative din spatele dependențelor.