Vremea în weekend. Ne așteaptă temperaturi record, cu valori rar întâlnite în această perioadă

Vremea în weekend. Ne așteaptă temperaturi record, cu valori rar întâlnite în această perioadă Prognoza meteo. Sursa foto: Dreamstime.

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, anunță că ultima lună de iarnă se încheie cu temperaturi record, transformând-o în cea mai călduroasă lună februarie din istoria măsurătorilor.

Astfel, prognoza meteo de la ANM arată că vom avea parte de temperaturi extrem de crescute în această perioadă de weekend, cu valori care vor atinge 19 grade Celsius în unele regiuni.

Prognoza meteo pe timp de weekend. Zonele unde vor fi 21 de grade

„Deja vineri după-amiază consemnăm 19 grade Celsius la Zimnicea, 18 grade la Bechet, 16-17 grade în Capitală și este posibil ca maximele astăzi să înregistreze valori de până la 20 grade Celsius”, a transmis Elena Mateescu.

Potrivit acesteia, prognoza meteo pentru sâmbătă, 24 februarie, arată temperaturi ce vor oscila între 12 până la 21 grade, posibil în sudul extrem.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, duminică vor fi între 10 și 19 grade Celsius, iar până la finalul lunii, este posibil să observăm mici variații de la o zi la alta.

Cu toate acestea, spune Elena Mateescu, temperaturile zilnice vor fi în general cuprinse între 10 și 18-19 grade Celsius, ceea ce va determina, fără îndoială, ca luna februarie să fie cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor meteorologice.

„La acest moment înregistrăm, așa cum menționăm și s-a menținut, această abatere termică de 6,2 grade Celsius față de recordul înregistrat, de pildă, în 2016, cu 5,7 grade”.

Prognoza meteo

Soare. Sursa foto: Dreamstime.com

Vor fi ploi în mai multe regiuni ale țării

Directoarea ANM remarcă faptul că vremea caldă va rămâne de interes, însă sâmbătă vom vorbi și de ploi.

Prognoza meteo arată că acestea se vor înregistra în special în regiunile vestice, sud-vestice, centrale și nordice ale țării, unde cantitățile de precipitații ar putea atinge local 20-30 de litri pe metru pătrat.

Prognoza meteo

Sursa foto: Arhiva EVZ

La altitudini mai mari de 1.800-1.900 de metri, e posibil să mai predomine local ninsori și vântul să prezinte intensificări, cu viteze la rafală mai mari de 40-50 km/h”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, vineri, la Antena 3 CNN.

De asemenea, temperaturile vor fi peste cele obişnuite în această perioadă până spre sfârşitul lunii martie, au anunțat vineri meteorologii.