Cât va mai ține vremea neobișnuit de caldă din România. Anunțul făcut de ANM

Cât va mai ține vremea neobișnuit de caldă din România. Anunțul făcut de ANM Prognoza meteo 5 mai 2024. Cum e vremea în România. Sursa Foto: Arhiva EVZ

În ultimele zile, vremea este nefiresc de caldă în România. ANM a anunțat cât timp ne vom mai bucura de aceste temperaturi.

Elena Mateescu, directorul ANM, a precizat că vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă va persista cel puțin până la sfârșitul săptămânii curente. Vor fi temperaturi maxime de 20-21 de grade Celsius, inclusiv în București.

Vremea este deosebit de caldă. Ce anunță ANM

„Într-adevăr, consemnăm, începând din 5 februarie, recorduri ale valorilor zilnice, atât la nivelul temperaturilor minime, cât și maxime.

De pildă, ieri, 122 de stații meteorologice din cele 168 aflate în rețeaua națională de specialitate au înregistrat cele mai ridicate valori ale temperaturilor maxime pentru o zi de 6 februarie,

Ne puteți urmări și pe Google News

La două stații acestea sunt considerate chiar recordul lunare, cu 22,6°C la Drăgășani și 21,7°C la Stolnici, iar în această dimineață 62 de stații meteorologice, din nou, temperaturi minime zilnice, cele mai ridicate pentru dimineață de 7 februarie.

Același ecart îl vom consemna și în zilele următoare astăzi 20° la Mangalia, 19° la Calafat, București, Afumaţi și Medgidia.

Și vorbim, până la sfârșitul acestei săptămâni, de valori care nu vor va fi diferențiate de la o zi la alta semnificativ, pentru că vom conta pe un ecart între opt până la 19-20°C în continuare, în sudul Olteniei, în Muntenia, chiar și în partea de sud-est a țării, în Dobrogea, duminică 21° C, cu maximă, inclusiv în Capitală, de 20-21°”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo, 8 februarie. Vremea continuă să se încălzească. Unde va ploua

Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Cum va fi vremea astăzi

Valorile termice vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru acestă dată. Va ploua local în Maramureş şi pe arii restrânse în Crişana, Transilvania şi Moldova. În Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini de peste 1700 m, trecător vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale în general de 60…80 km/h. Pe arii restrânse şi în nord-vest, centru şi sud vor fi viteze de 40…50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade, iar minimele între -1 şi 8 grade. Izolat, dimineaţa va fi ceaţă. Presiunea atmosferică va fi usor variabilă.

Prognoza în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza actualizată pentru perioada 5 februarie – 4 martie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, însă precipitațiile vor fi excedentare în toată perioada prognozată.