Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a lui Petro Poroşenko. Ciocolata se vinde și în România

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a lui Petro Poroşenko. Ciocolata se vinde și în România

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a lui Petro Poroşenko. Sortimentul de ciocolată de la fabrica de dulciuri a fostului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko se vinde și în România.

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a lui Petro Poroşenko. Un tribunal din orașul rus Lipețk, aflat la 340 de kilometri sud de Moscova, a aprobat luni o cerere a procuraturii ruse de a transfera în proprietatea statului rus acțiunile fabricii de dulciuri Roshen, deținută de fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko, informează agenția EFE.

Ce i-a interzis Rusia lui Petro Poroşenko

Același tribunal i-a interzis lui Petro Poroșenko și copiilor săi să desfășoare orice activitate economică pe teritoriul Rusiei. Rusia a instituit deja sechestrul asupra activelor respectivei fabrici încă din anul 2015.

Încă din anul 2015, Rusia a instituit sechestrul asupra activelor respectivei fabrici, după ce în anul precedent a anexat Crimeea și oligarhul Petro Poroșenko a devenit președinte al Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Petro Poroşenko a oprit producția în 2017

Fabrica din Lipețk, care avea aproximativ 700 de angajați, și-a întrerupt producția în anul 2017 "ca urmare a influenței factorilor geopolitici", conform declarației corporației lui Poroșenko, care în prezent operează unități în Ucraina, Ungaria și Lituania.

Sursă foto: Dreamstime

Cine este „regele ciocolatei”

Petro Oleksiiovici Poroșenko este un om de afaceri miliardar și politician ucrainean. A ocupat funcția de Președinte al Ucrainei din 7 iunie 2014 până pe 20 mai 2019. În trecut, Poroșenko a deținut și alte funcții importante în guvernul ucrainean: a fost Ministru al Afacerilor Externe între 2009 și 2010, Ministru al Comerțului și Dezvoltării Economice în 2012, și a condus Consiliul Băncii Naționale a Ucrainei între 2007 și 2012.

Cunoscut sub numele de "regele ciocolatei", miliardarul Petro Poroșenko este un prosper om de afaceri concentrat pe producția de dulciuri. Din punct de vedere politic, el adoptă o poziție ostilă față de Rusia și este, de asemenea, un opozant hotărât al președintelui ucrainean actual, Volodimir Zelenski, care l-a învins în alegerile din 2019. Începând de atunci, Poroșenko a fost pus sub acuzare în mai multe dosare de corupție, pe care le consideră motivate politic.

Petro Poroșenko și-a petrecut anii copilăriei în Tighina, unde a învățat și limba română.