O femeie a rămas fără o avere pe Aeroportul din Chișinău. Sumă impresionantă confiscată

O femeie a rămas fără o avere pe Aeroportul din Chișinău. Sumă impresionantă confiscată Dolari. Sursa foto: Pixabay

O sumă impresionantă, în dolari și euro nu a fost declarată, la Chișinău, pe Aeroport, de o persoană străină. Autoritățile fac cercetări în acest caz.

Eveniment mai puțin obișnuit, la Chișinău, pe Aeroportul Internațional. Acolo unde o femeie a fost deposedată, de autorități, de o parte a unei sume impresionante. Este vorba despre 56.000 de dolari și de 10.000 de euro, pe care nu i-a declarat, așa cum o cere legea.

Incident cu mulți bani la Aeroportul din Chișinău

„În timpul verificărilor, au fost observate obiecte asemănătoare bancnotelor, deși străina nu declarase despre transportul unei sume de bani. În acest sens, polițiștii de frontieră de comun cu funcționarii vamali au trecut în control suplimentar persoana și bagajul acesteia. Ca urmare, echipa mixtă a depistat 56.000 de dolari şi 10.000 de euro, valută nedeclarată organului vamal”. Au spus oficialii de la Poliția de Frontieră din Republica Moldova într-un comunicat.

Cercetările sunt în curs de desfășurare, iar persoanei respective i-a fost reținută o sumă în valoare de 10.000 de euro, conform jurnaliștilor de la siteul jurnal.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probleme pe aeroport și pentru Arnold Schwarzenegger

Recent, protagonistul unei întâmplări asemănătoare a fost celebrul actor Arnold Schwarzenegger. La jumătatea lunii ianuarie, el a fost reținut pe Aeroportul din Muenchen. Actorul nu a declarat la vamă un ceas de valoare destinat vânzării. Cu toate acestea, starul nu a reușit să-i păcălească pe vameșii germani.

Fostul culturist a încercat să ascundă la controlul de pe aeroport un ceas de valoare pe care intenționa să îl vândă. Pentru acest gest, actorul trebuie să urmeze îndrumările vameșilor germani. Pe numele lui a fost demarată o procedură penală pentru fraudă fiscală.

Conform legii, Schwarzenegger ar fi trebuit să declare ceasul la vamă şi să achite taxele aferente, având în vedere că obiectul valoros va rămâne în UE. Cunoscutul actor a evitat plata taxelor extrem de piperate pentru introducerea pe teritoriul european a astfel de obiecte prețioase.

Conform presei germane, fostul star din „Terminator” şi „Conan Barbarul” avea planuri mari legate de vânzarea ceasului respectiv. Accesoriul deosebit de valoros urma să fie scos la licitaţie în cadrul unui eveniment organizat în stațiunea de schi Kitzbühel.