Abonament Netflix. Cât costă și ce tipuri de abonamente sunt disponibile în 2024

Abonament Netflix. Cât costă și ce tipuri de abonamente sunt disponibile în 2024 Sursa foto: Arhiva EVZ

Abonament Netflix. Cu ascensiunea continuă a platformelor de streaming, Netflix rămâne unul dintre liderii industriei, oferind o gamă variată de conținut. Cu toate acestea, o întrebare frecventă pe buzele utilizatorilor este legată de costurile și opțiunile de abonare disponibile în 2024.

În ultimii ani prețurile unui abonament Netflix au variat odată cu creșterea popularității platformelor de streaming. În 2024 Netflix pune la dispoziție utilizatorilor multple tipuri de abonamente, pentru a putea urmări producțiile preferate. Iată cât costă un abonament streaming Netflix și ce oferă acesta!

Cât costă un abonament Netflix

Netflix România rămâne platforma de streaming preferată în România, datorită diversității abonamentelor oferite pentru toate preferințele. Pentru cei care doresc să se aboneze în 2024 este important să știe că există trei tipuri de abonamente disponibile: Minim, Standard și Premium. Prețurile pentru aceste abonamente sunt următoarele și sunt accesibile pentru toate buzunarele: - Abonamentul Minim: 4,99 euro/lună. - Abonamentul Standard: 9,99 euro/lună. - Abonamentul Premium: 11,99 euro/lună. Așadar, indiferent de preferințele și bugetul fiecăruia, Netflix oferă opțiuni variate pentru a satisface nevoile de divertisment ale tuturor utilizatorilor.

Tipuri de abonament Netflix

Prin alegerea unuia dintre tipurile de abonament prezentate mai sus, utilizatorii pot accesa filmele și serialele preferate, având posibilitatea să le urmărească oriunde și oricând, cu condiția să aibă o conexiune bună la internet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Abonamentele Netflix sunt disponibile pe diverse dispozitive, cum ar fi televizoarele, laptopurile, telefoanele mobile sau tabletele. În plus față de cele trei tipuri de abonamente, Netflix oferă și o interfață dedicată copiilor. Astfel, cei mici pot viziona desene animate sau alte producții potrivite vârstei lor. Profilurile pentru minori dispun, de asemenea, de o funcție de control parental, care funcționează pe baza unui cod PIN.

Prin urmare, părinții pot restricționa categoria de vârstă a conținutului la care au acces copiii și pot bloca anumite titluri pe care nu doresc să le vizioneze aceștia.

Cât costă să adaugi un nou utilizator

În trecut, Netflix permitea utilizarea unui cont de către mai mulți utilizatori, indiferent de locul de unde se conectau. Prin urmare, mulți abonați își împărțeau parolele cu prietenii. Cu toate acestea, platforma de streaming a decis să impună anumite reguli în acest sens. Netflix a introdus un sistem de securitate care verifică dacă utilizatorii care accesează un cont locuiesc la aceeași adresă cu titularul abonamentului. Dacă nu, aceștia vor primi notificări pentru a-și crea propriul cont, pentru care vor trebui să plătească o taxă suplimentară. Pentru a deveni "membri extra", aceștia trebuie să achite o sumă lunară de 2,99 de euro. Totuși, acest tip de abonament vine cu anumite restricții. Membrii extra nu pot utiliza același profil ca titularul contului și nu au posibilitatea să modifice setările contului. De asemenea, numărul de membri extra la Netflix poate varia în funcție de tipul de abonament al titularului contului.

netflix

Numărul de abonați Netflix a crescut după interzicerea partajării de conturi. Sursă foto: Unsplash

Care sunt avantajele pe care le oferă fiecare opțiune de abonament la Netflix

Cei care doresc să afle care sunt opțiunile de abonament disponibile la Netflix trebuie să consulte lista de mai jos. Cel mai mic abonament, la prețul de 4,99 euro pe lună, oferă următoarele facilități utilizatorilor:

Abonament minim: - Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame - Vizionare pe un singur dispozitiv compatibil - Vizionare în format HD - Posibilitatea de a descărca conținut pe un singur dispozitiv compatibil

În schimb, abonamentul standard, la prețul de 9,99 euro pe lună, oferă următoarele facilități pentru abonați: - Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame - Vizionare pe 2 dispozitive compatibile simultan - Vizionare în format Full HD - Posibilitatea de a descărca conținut pe 2 dispozitive compatibile în același timp - Opțiunea de a adăuga un abonat extra

Abonamentul premium, cel mai scump la prețul de 11,99 euro pe lună, include: - Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil, fără reclame - Vizionare pe 4 dispozitive compatibile simultan - Vizionare în format Ultra HD - Posibilitatea de a descărca conținut pe 6 dispozitive compatibile simultan - Opțiunea de a adăuga până la 2 abonați extra care să folosească același cont - Audio spațial Netflix, o opțiune care îmbunătățește calitatea sunetului fără a fi necesară utilizarea unor boxe externe.

Cum poți trece la alt tip de abonament Netflix

Utilizatorii Netflix au posibilitatea să-și modifice tipul de abonament în orice moment, fără costuri suplimentare, însă trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

- Trebuie să se autentifice în contul lor Netflix folosind un dispozitiv mobil sau un computer. - Apoi, să facă clic pe pictograma profilului lor din colțul din dreapta sus al ecranului și să selecteze „Cont” din meniul derulant. - În secțiunea „Detalii Plan” sau „Plan Details”, să apese pe „Schimbare Plan” sau „Change Plan”. - Alegeti planul dorit din lista de opțiuni și apăsați pe „Continuare” sau „Actualizare” („Continue” sau „Update”). - În final, apăsați pe „Confirmare Schimbare” sau „Confirm Change”.

Dacă utilizatorul optează pentru un abonament cu un cost mai mare, schimbarea va avea loc imediat. În cazul în care alege un abonament mai ieftin, modificarea va fi aplicată la următoarea dată de facturare.

Netflix a dat lovitura în 2023

Netflix a înregistrat o creștere a numărului de abonați la finalul lui 2023, după ce a impus restricții asupra partajării conturilor și a introdus opțiuni de abonament mai accesibile, care includ reclame. Măsura de restricționare a partajării parolelor, implementată în mai 2022 în mai multe țări, a avut drept scop prevenirea utilizării aceluiași cont de către persoane din gospodării diferite. Această schimbare pare să fi avut impactul dorit, determinând oamenii să își deschidă propriile conturi. Astfel, Netflix a înregistrat o creștere notabilă, adăugând 13,1 milioane de abonați la nivel mondial în ultimele trei luni ale anului 2023 potrivit Sky News.