Șase ani de închisoare pentru un polițist din Sibiu care a abuzat două minore

Șase ani de închisoare pentru un polițist din Sibiu care a abuzat două minore Polițist, reţinut pentru că a agresat un minor. Și-a pierdut funcția. Sursa: Arhiva EVZ

Un fost polițist din Sibiu a fost trimis definitiv și irevocabil în spatele gratiilor pentru tentativă de viol și agresiune sexuală. Bărbatul în vârstă de 52 de ani antrena grupe de fete și băieți în timpul liber. Una din victimele acestuia este dublă campioană națională, iar la vremea săvărșirii faptei fata avea 12 ani.

Un fost polițist din Sibiu a fost trimisi la închisoare de Curtea de Apel București pentru agresiunea sexuală și tentativă de viol. Originar din Vâlcea, bărbatul încercat să violeze două dintre minorele pe care le antrena.

Polițist, judecat pentru tentativă de viol și agresiune sexuală

În timpul liber, Gheorghe Iliescu zis și Gigi ținea antrenamente de box pentru grupe de copii, băieți și fete, cu vârste între 8 și 18 ani. Faptele au ieșit la iveală după ce două din elevele sale, în vârstă de 12 respectiv 17 ani, l-au acuzat pe fostul polițist de agresiune sexuală și tentativă de viol.

În vârstă de 52 de bani, antrenorul de box a activat în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ Sibiu). Bărbatul s-a mutat din Râmnicul Vâlcea cu soția și cei doi copii în urmă cu peste zece ani. A intrat în rândul polițiștilor din sursă externă, iar soția lui a lucrat tot în Poliție.

Ne puteți urmări și pe Google News

În pofida acuzațiilor de agresiune sexuală și tentativă de viol, Gheorghe Iliescu a fost arestat la domiciliu. A ajuns în spatele gratiilor după ce a fost trimis în judecată. La cinci ani de la începerea anchetei, instructorul de box a fost condamnat la șase an și șapte luni de închisoare pentru tentativă de viol și agresiune sexuală. De asemenea, și mama fostului polițist are probleme cu legea.

Polițist închis pentru tentativă de viol și agresiune sexuală

Sursa foto: Arhiva EvZ

A fost condamnat la șase ani și șapte luni de închisoare

Mama lui Iliescu Gheorge, fostă primăriță, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu după ce ar fi avizat ridicarea unor construcții în perimetrul unui castru roman. Una din victimele bărbatului în vârstă de 52 de ani este dublă campioană mondială.

Faptele de agresiune sexuală și tentativă de viol s-ar fi consumat înainte de pandemie. În primăvara anului 2018 în timp ce se afla cu una dintre elevele sale în Capitală, antrenorul de box s-ar fi cazat în aceeași cameră cu fata în vârstă de 12 ani. Dat fiind faptul că era dublă campioană națională la box, copila își dorea să obțină performanțe și mai mari.

„În timpul nopții, a încercat, prin exercitarea unor acte de constrângere fizică și prin punerea victimei în imposibilitate de a se apăra, să întrețină raporturi sexuale cu persoana vătămată, în vârstă de doar 12 ani la acea dată, în timp ce victima se afla sub paza și îngrijirea lui, în calitate de antrenor al acesteia”, au precizat anchetatorii.

Polițist închis pentru tentativă de viol și agresiune sexuală

Sursa foto: Arhiva EvZ

Fapte de agresiune sexuală cu o minoră de 12 ani

La un an distanță, fostul polițist avea să recidiveze într-un scenariu similar dar cu o adolescentă de 17 ani. Procurorii au arătat că bărbatul a profitat de vulnerabilitatea fetei și a început să o atingă fără consimțământul acesteia.

„Din nou s-a cazat în aceeași cameră cu minora, iar în timpul nopții, a exercitat acte de natură sexuală asupra sa, constând în atingeri ale sânilor, feselor și zonei intime, fără consimțământul persoanei vătămate (17 ani la data comiterii faptei), profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra și de a-și manifesta liber voința datorită constrângerii morale”, au arătat anchetatorii.