Horațiu Moldovan, rezervă cu Sevilla. Atletico s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei

Horațiu Moldovan, rezervă cu Sevilla. Atletico s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei Sursa foto: X (Twitter)

Portarul român Horațiu Moldovan a fost rezervă în meciul cu FC Sevilla din Cupa Spaniei. Atletico Madrid a câștigat cu 1 - 0 și și-a asigurat calificarea în semifinalele Cupei Spaniei.

Horațiu Moldovan a privit de pe banca rezervelor partida în care Atletico Madrid s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei la fotbal. Echipa antrenată de Diego Simeone a obținut o victorie cu 1 - 0 în fața lui FC Sevilla. Astfel, Atletico și-a asigurat prezența în faza superioară a competiției alături de Real Sociedad, Mallorca și Athletic Club Bilbao.

Horațiu Moldova doar rezervă în Cupa Spaniei

Fotbalistul român a fost adus al Altletico Madrid pentru a-l suplini, în caz de nevoie pe titularul postului de portar, Jan Oblak. Drept urmare nu a fost o surpriză pentru nimeni faptul că Horațiu Moldovan a stat pe bancă în Cupa Spaniei.

Meciul cu FC Sevilla s-a disputat pe Estadio Wanda Metropolitano, din Madrid, în fața unui număr uriaș de spectatori.

Meciul a fost echilibrat cu puține ocazii și cu doar 5 șuturi pe spațiul porții. Madrilenii au reușit să-și adjudece victoria și calificarea, totuși. Echipa lui Horațiu Moldovan a avut o primă ocazie în minutul 26. Griezmann a irosit o lovitură de la 11 metri, după ce a alunecat în momentul execuției.

Atletico s-a impus pe finalul meciului

În a doua repriză, tehnicianul gazdelor l-a introdus în teren pe Depay în locul lui Morata. A fost o mișcare inspirată, dat fiind că olandezul colegul lui Horațiu Moldovan, a marcat golul victoriei, în minutul 79.

Spre final, FC Sevilla s-a aruncat în atac, dar nu a putut depăși apărarea celor de la Atletico. În minutul 90+6, arbitrul Jesus Gil Manzano a dictat penalty pentru Sevilla. L-a anulat, însă, după ce a revăzut faza la VAR. Meciul s-a încheiat cu victoria madrilenilor. Atletico este a patra echipă calificată în semifinalele Cupei Spanie.

Echipa lui Horațiu Moldovan o va întâlni în semifinale pe Mallorca, echipă care a trecut în sferturi de liderul din La Liga, Girona, cu scorul 3-2. A doua semifinală va fi disputată de Athletic Bilbao și Real Sociedad. Cele două s-au calificat după ce au eliminat pe Barcelona, scor 4-2, respectiv Celta Vigo, scor 2-1.

Horațiu Moldovan

Atletico Madrid l-a transferat pe românul Moldovan . Sursa foto: Arhiva EVZ

Horațiu Moldovan convocat de Diego Simeone

Fostul portar al lui Rapid București a fost convocat de antrenorul Diego Simeone la doar o zi după ce a fost prezentat oficial de noua sa echipă.

Horațiu Moldovan a privit meciul de pe banca madrilenilor și s-a bucurat de victorie cu noii săi colegi.

Fotbalistul român a fost transferat de Atletico Madrid pentru 800.000 de euro, de la Rapid București, în urmă cu câteva zile.