Bucureștiul, paralizat de ninsoarea. Strat de zăpadă de 10 cm. Nici urmă de utilaje de dezăpezire

Bucureștiul, paralizat de ninsoarea. Strat de zăpadă de 10 cm. Nici urmă de utilaje de dezăpezire

A nins în București. Într-un interval de câteva ore s-a pus un strat de zăpadă de 10 cm. Încă ninge, la ora 06.30.

Pentru intervalul 20.01.2024, ora 08:00 - 20.01.2024, ora 17:00, prognoza meteo indica înnorări și continuarea ninsorilor. Până la sfârșitul intervalului se estima că grosimea stratului de zăpadă va ajunge în medie la 10 cm. Vântul va sufla moderat, cu viteze de 40...45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de doar 1...2 grade Celsius. Asta anunța INMH, ieri.

Azi noapte a nins. Puternic. Prinzând din nou autoritățile locale pe nepregătite. Ca la un cutremur, sau o Bobotează întârziată. Curg relatările despre dificultățile din trafic. Una din ele descrie experiența unui locuitor din București în dimineața zilei de 20 ianuarie 2024, în contextul primei ninsori serioase anunțate pentru sezon. Situația pare să fie dificilă, cu probleme în ceea ce privește deszăpezirea și transportul public.

  • ”Ninge viscolit la această oră, deci utilajele vor interveni după ce se oprește ninsoarea (ora 07:00, n.red.). Se circulă în condiții de iarnă, dar nu putem vorbi de drumuri blocate. Conducătorii auto să nu se hazardeze și să iasă cu mașina dacă nu o au asigurată de iarnă. Urmează ca deszăpezirea sensurilor principale și a aleilor să se facă după ce căderile se opresc, adică în 1-2 ore după raportările meteorologilor. Utilajele sunt pregătite, a declarat Rareș Hopincă, prefectul Bucureștiului, la ora 07.00, la Digi 24.

Primăria Capitalei se pare că s-a lăudat cu pregătirile pentru deszăpezire, dar realitatea stradală pare să contrazică aceste declarații: nu se observă utilaje de deszăpezire și cetățenii se descurcă singuri până la ora 8 dimineața.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bucureștiul lăsat în voia ninsorii

“Prima ninsoare serioasă, anunțată și răs-anunțată își face simțită prezența din plin. Primăria capitalei se lăuda ieri cu oamenii pregătiți pentru deszăpezire. Azi, nici urmă de utilaje sau altceva pe străzi, probabil zăpada trebuia să vină după ora 8. Până atunci fiecare se descurcă. STB, chinezăria electrică 7205 își dă obștescul sfârșit în stația Perla de pe linia 335, sens Băneasa. Mijloacele de transport circulă greu spre foarte greu și la intervale foarte mari, chiar și pentru o zi nelucrătoare. Eu, bineînțeles, la fel ca foarte mulți alți pasageri, întârzii la muncă. Nu e stres, primăria doarme, cine naiba ne pune pe noi să mergem la muncă la orele astea imposibile? Normal că e doar vina noastră!”, scria un om revoltat.

Transportul public este de asemenea afectat. Un autobuz electric de pe linia 335 a avut probleme și s-a oprit în stația Perla, afectând circulația mijloacelor de transport care circulă greu și la intervale mari. Acest lucru a dus la întârzieri pentru mulți călători, inclusiv pentru autorul mesajului, care menționează ironia situației și aparenta lipsă de responsabilitate a autorităților locale.

Șoferii și vatmanii Societății de Transport București (STB) sunt nevinovați în această situație, dar trebuie să suporte nemulțumirea și frustrarea călătorilor. Autorul relatării menționează că primul autobuz 335 care a sosit a avut probleme și a putut circula doar până la o anumită stație.