Locul din România care a impresionat-o pe o turistă din SUA. L-a comparat cu Madagascar

Locul din România care a impresionat-o pe o turistă din SUA. L-a comparat cu Madagascar Transilvania. Sursa foto: dreamstime.com

O bloggeriță originară din SUA explorează periodic destinații turistice mai puțin cunoscute, iar în acest an a descoperit Transilvania. Ceea ce a văzut la noi, a uimit-o total.

Gabby Boucher a asociat Transilvania cu Madagascar și Tasmania, exprimând că este o locație perfectă pentru relaxare.

Potrivit acesteia, regiunea din România arată ca un loc dintr-un basm, cu case viu colorate, palate magnifice și munți, dealuri și păduri în depărtare.

Transilvania, regiunea ce a cucerit-o pe o turistă din SUA

O zonă superbă a Europei de Est! Transilvania sună ca un loc fictiv. La fel ca Madagascar sau Tasmania, pare numele unui tărâm de basm dintr-o carte sau dintr-un film. Credeți sau nu, Transilvania este un loc adevărat în care puteți călători! (La fel ca și Madagascarul și Tasmania!)”, a declarat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuare, bloggerița i-a îndemnat pe toți cei care o urmăresc să vină la noi, deoarece România este o țară fermecătoare, frumoasă și accesibilă de vizitat în Europa.

Americanca a dezvăluit că până la Timișoara a plătit doar șase dolari, menționând că acesta este cel mai ieftin zbor din viața sa. Ea a ținut să menționeze însă că ne-a vizita țara în luna februarie, când prețurile e posibil să fie mai ieftine.

A subliniat, de asemenea, că a călătorit în țară timp de două săptămâni cu trenul. Și-a cumpărat biletele fie direct de la ghișeu, fie online cu o zi înainte.

Sfaturi pentru o excursie fără probleme

Pentru biletele de avion, aceasta și-a mai îndemnat cititorii și să consulte Skyscanner pentru cele mai ieftine prețuri la zborurile prin Europa.

Pentru planificarea călătoriei a recomandat o companie de călătorii online multimodale din Australia, care oferă servicii la nivel global - Rome2Rio.

Referitor la călătoria prin țară cu trenul, Gabby a observat că deplasarea din capitală către Transilvania sau între orașele mari din Ardeal necesită până la cinci ore. A ținut să puncteze că prețurile sunt extrem de mici.

Transilvania

Blog, SUA: Sursa foto: Budget Travel With Gabby

„Cel mai probabil biletele vor costa sub 10 euro. Pentru că toate călătoriile cu trenul sunt atât de ieftine, este atât de ușor să călătorești prin Transilvania cu buget redus”.

În ceea ce privește opțiunile de cazare, a sugerat pensiuni și oferte disponibile pe platforma Airbnb, precum și aplicația Google Hostelworld, pentru a găsi cele mai accesibile tarife posibile.

Cele mai apreciate destinații din Transilvania

În lista destinațiilor deosebite din Transilvania, Gabby Boucher a inclus Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Castelul Bran, Sinaia, Castelul Peleș, Sighișoara și Cluj-Napoca.

Sibiu

Sibiu. Sursa foto: Sorin Colac | Dreamstime.com

„Este timpul pentru cea mai bună parte a acestui ghid de călătorie prin Transilvania. Această regiune din centrul României este plină de sate istorice și castele maiestuoase.

Iată cele mai bune locuri de vizitat în Transilvania, precum și cele mai bune lucruri de făcut în fiecare loc. Găsiți mai multe destinații în apropiere cu cele mai bune locuri de văzut în România!”, a mai scris americanca pe blogul ei de călătorii „Budget Travel With Gabby”.

Despre Alba Iulia, pe care nu l-a perceput ca un oraș prea frecventat, dat fiind numărul redus de turiști, a sugerat alocarea unei zile pentru a descoperi orașul vechi, Cetatea Alba Carolina și impresionanta Catedrală Ortodoxă.

În schimb, spune că s-a îndrăgostit iremediabil de Sibiu, căruia a decis să-i acorde un întreg articol pe blogul ei.