Cel mai bogat clan din România e din Timișoara. Cine sunt cei mai avuți interlopi
- Maria Pană
- 5 decembrie 2023, 23:13
Cel mai bogat clan din România se află în vestul țării. Acolo interlopii au reușit să intre în posesia a nu mai puțin de 144 de imobile retrocedate. În acest fel au devenit extrem de bogați.
Cel mai avut clan din România este clanul Cârpaci din Timișoara. Retrocedările au fost sursa lor principală de bogăție. Nu mai puțin de 144 de clădiri au fost cerute de acest clan, cu titlul de retrocedare imediat după revoluție. Au devenit celebri după ce au evacuat mai multe spitale din Timișoara în baza acestor titluri de retrocedare.
Inclusiv Spitalul de Copii din Timișoara a fost evacuat. Atunci s-a demarat o anchetă pentru a afla cum de au reuși membrii clanului să intre în posesia acestor clădiri. Anchetatorii au descoperit că oamenii din clan aflau ce procese are primăria pentru retrocedare și cine erau proprietarii.
Apoi mergeau la deținătorii de drept ai imobilelor și îi amenințau să le vândă drepturile litigioase. În acest fel au ajuns să aibă în proprietate zeci de clădiri istorice printre care și spitale. Șeful clanului a fost și condamnat de către Înalta Curte la 7 ani de închisoare pentru aceste fapte, în 2016.
Cel mai bogat clan a fraudat și fonduri europene
A fost prins doi ani mai târziu și încarcerat. Cu toate acestea multe dintre imobile au rămas în posesia lor, sau le-au valorificat. Drept urmare clanul este în continuare cel mai bogat. Mașini de lux, vile somptuoase, totul la vedere, sub nasul autorităților. De altfel cei din clan nu au acționat doar în România, ci și în Anglia.
Și acolo au fost judecați și condamnați, de această dată pentru furt. Dar în România au reușit performanța să fraudeze și fonduri europene. Mai exact ar fi creat o rețea de fermieri, care nu erau agricultori și cu ajutorul lor ar fi accesat fonduri europene. Vorbim despre nu mai puțin de 2 milioane de lei, bani pe care aceștia i-ar fi obținut pe nedrept.
Dosarul este în faza de anchetă și a debutat în faza acestui an. În lunile următoare, procurorii DNA i-ar putea trimite în judecată pe cei implicați.