A murit Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop. Ce spunea despre părintele Arsenie Boca

A murit Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop. Ce spunea despre părintele Arsenie Boca Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop a murit. Sursa foto Facebook

Unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, a murit. Acesta a ajutat mulți credincioși triști sau cu probleme de sănătate.

Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop, unul dintre discipolii părintelui Arsenie Boca, a murit. În septembrie anul acesta, ea a primit Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea”, acordat de Patriarhul Daniel.

A fost închis și torturat

Arsenie Boca e considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Pe timpul comunismului, Securitatea i-a interzis să mai slujească în vreo biserică. El a fost arestat şi torturat de fosta Securitate în anii 1948 şi 1951 pentru presupuse legături cu legionarii. Acesta a fost închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara şi la Oradea.

Părintele a fost condamnat la muncă zilnică la Ocnele Mari şi la Canal. După ce și-a terminat pedeapsa, Arsenie Boca a devenit stareţ la Mânăstirea Prislop. El a murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, iar mulți credincioși se roagă la mormântul său de la Mănăstirea Prislop.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spunea Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop

În urmă cu ceva vreme, Maica Pavelida de la Mănăstirea Prislop a declarat că Arsenie Boca a fost un trimis al lui Dumnezeu și că a fost înzestrat cu multe daruri. Ea a mai spus că părintele a știut când va muri.

 Arsenie Boca

A murit unul dintre discipolii lui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop este în doliu. Sursa foto Arhiva EVZ

„Părintele a fost un trimis al lui Dumnezeu în vremea noastră, să ne arate adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Nostru Iisus Hristos. A fost înzestrat cu multe daruri și virtuți, ca să ne arate sfințenia sa. A fost smerit, retras și ascultător față de Biserică. Și-a cunoscut sfârșitul cu trei ani înainte spunând că mai are “trei calendare” și apoi va pleca”, a spus maica Pavelida în trecut despre Arsenie Boca, potrivit Agerpres.

Doar Dumnezeu știe dacă Arsenie Boca ar trebui canonizat

Întrebată dacă Arsenie Boca ar trebui canonizat, Maica Pavelida a spus că doar Dumnezeu poate da răspunsul corect: „Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre acest lucru. Dânsul a prevăzut că vor veni vremurile acestea şi că aici (la Prislop, n.r.) va sosi atâta lume, ceea ce noi nu am ştiut. Aşteptăm să vedem cum lucrează Dumnezeu, prin ierarhia noastră”.