Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Surprizele anului 2023

Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Surprizele anului 2023 Sursa foto: Arhiva EVZ

Forbes a publicat clasamentul celor mai bogați 10 oameni din lume. Un singur european se află în topul miliardarilor lumii și nicio femeie. Moștenitoarea imperiului L’Oreal se află abia pe locul 14.

Forbes a publicat clasamentul celor mai bogați 10 oameni din lume. În topul celor mai avuți oameni ai planetei și-a făcut loc un singur european, restul pozițiilor find ocupate de americani. Potrivit publicației Forbes, Elon Musk, fondatorul Tesla, se află în fruntea clasamentului cu o avere care a crescut în luna noiembrie cu 28 de miliarde de dolari.

Forbes top 10 cei mai bogați oameni ai lumii

Pe locul doi se află directorul general al conceptului de lux LVMH, Bernard Arnault. În primele cinci luni ale acestui an, Forbes l-a plasat pe miliardarul francez în fruntea clasamentului.

Printre bogații lumii îi găsim pe Jeff Bezos, Larry Ellison sau Bill Gates a căror avuții depășesc 100 de miliarde de dolari. Forbes precizează că în top 10 cei mai bogați oameni ai planetei nu se află nicio femeie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În topul celor mai bogați oameni ai lumii nu se află nicio femeie.

Averea lui Elon Musk este estimată de Forbes la 245 de miliarde de dolari. Urmează de Bernard Arnault cu 191 de miliarde de dolari. Pe locul trei, cu aproximativ 170 de miliarde se află Jeff Bezos, directorul general Amazon.

Următorul în topul celor mai bogați este Larry Ellison, cofondatorul Oracle care valorează și el 146 de miliarde. Warren Buffet, directorul general Berkshire Hathaway se află la jumătatea clasamentului, cu o avere estimată la 119 miliarde de lei.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates se află pe locul șase în topul celor mai bogați oameni din lume și este urmat de Marck Zuckerberg artizanul Facebook. ”Codașii” clasamentului  sunt Steve Ballmer, Larry Page și Sergey Brin, averea lor fiind estimată de Forbes la peste 100 de miliarde de dolari.

Forbes: Elon Musk este cel mai bogat om din lume

Sursa foto © Hutchinsphoto | Dreamstime.com

Cea mai bogată femeie în topul Forbes

Francois Bettencourt Meyers este cea mai bogată femeie din lume. La 1 decembrie 2023, Forbes a estimat averea franțuzoaicei la aproximativ 94,3 miliarde de dolari și a plasat-o pe locul 14 în topul celor mai bogați oameni ai planetei.

Francoise are afaceri în domeniul Beauty&Care, averea ei constă în activele pe care le deține la marca de cosmetice L’Oreal, moștenită de la mama ei și înființată de bunicul acesteia, potrivit CNBC.