Gregorian Bivolaru, inculpat în Franța. Le-a spus judecătorilor că este „un maestru spiritual"

Gregorian Bivolaru, inculpat în Franța. Le-a spus judecătorilor că este „un maestru spiritual" Gregorian Bivolaru. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Gregorian Bivolaru a fost prezentat instanței de judecată din Franța cu propunerea de arestare pentru fapte ce țin de violențe sexuale pe scară largă. Alături de el, procurorii au mai reținut alte persoane bănuite că ar fi ”membri importanți” ai sectei cu sute de adepți în Franța

Gregorian Bivolaru, cunoscut în România drept fondatorul Mișcării de integrare spirituală în absolut (MISA), a fost reținut de autoritățile franceze într-un dosar de ”proxenetism sub pretinse înfățișări filosofice”.

Pe numele lui Gregorian Bivolaru a fost emis un mandat de arestare pentru „violențe sexuale pe scară largă în cadrul unei mișcări internaționale de yoga acuzată de derive sectare”.

Gregorian Bivolaru arestat în Franța

Gregorian Bivolaru, după o anchetă vastă, a fost trimis vineri, 1 decembrie, în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare pentru fapte ce țin de violențe sexuale pe scară largă. La cei 71 de ani, Bivolaru este personajul cheie al grupului acuzat de proxenetism sub pretinse înfățișări filosofice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături de el, procurorii au mai arestat alte câteva persoane bănuite că ar fi ”membri importanți” ai sectei cu sute de adepți în Franța. Guru Gregorian Bivolaru a fost arestat marți la capătul unei anchete polițienești de mare anvergură.

După ce s-a extins în afara României, MISA a devenit Atman. În fața anchetatorilor fondatorul MISA a negat acuzațiile care i se impută, invocând faptul că ar fi victima conspirațiilor politice. De asemenea, a cetățeanul româno-suedez a declarat în fața procurorilor că este ”înzestrat cu daruri extrordinare”.

Femei exploatate de ”maestrul spiritual”

Potrivit surselor din poliție, guru s-a prezentat în fața adepților drept un ”maestru spiritual”, iar după o perioadă de „consacrare”, femeile întrețineau relații sexuale chiar la el acasă.

Ieri seara, Bivolaru a fost inculpat pentru viol, abuz asupra unor persoane în situaţie vulnerabilă, sechestrare şi trafic de persoane în bandă organizată, iar judecătorul care s-a ocupat de caz l-a plasat în arest preventiv.

În rechizitoriu întocmit de procurori se arată că grupul condus de Bivolaru, sub pretextul practicării exercițiilor de respirație, concentrare și meditație, (yoga), practica violenţa sexuală pe scară largă, "condiţionând victimele să accepte relaţii sexuale prin tehnici de manipulare mentală care vizează înlăturarea oricărei noţiuni de consimţământ".

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru arestat în Franța

sursă foto: Arhiva EvZ

Gregorian Bivolaru a fost exclus din Federația Internațională de Yoga

Pe scurt, femeile ar fi fost încurajate să accepte relații sexuale cu ”liderul spiritual” Gregorian Bivolaru. După care să se angajeze în practici pornografice plătite. De menționat este faptul că printre persoanele arestate sunt și femei.

Victimele au declarat în fața anchetatorilor că au fost supuse traficului sexual din ”Marea Britanie până la Paris. Mulţi oameni consideră această organizaţie drept o şcoală de yoga (...) fără să ştie că este o sectă periculoasă”, a explicat una dintre victime.

Până în prezent au fost identificate 56 de femei potenţiale victime. Oamenii legii s-au sesizat după ce 12 foste membre MISA au depus mărturie împotriva mișcării conduse de Bivolaru, care de altfel a fost exclusă din Federația Internațională de Yoga pentru practicile comerciale ilicite, informează agenția de știri Agerpres.