Klaus Iohannis exclude și anul acesta partidele USR și AUR de la recepția de 1 Decembrie

Klaus Iohannis exclude și anul acesta partidele USR și AUR de la recepția de 1 Decembrie Klaus Iohannis. Sursa foto: Captura Video

Vineri, președintele Klaus Iohannis va găzdui la prânz o recepție la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul va aduna sute de invitați, cu excepția celor din opoziție.

Liderii AUR și USR au confirmat că nu au fost invitați de Klaus Iohannis la recepția anuală de Ziua Națională, oferită de președinte.

Gestul nu este unul neobișnuit, având în vedere că și în anii trecuți președinții partidelor de opoziție nu au fost invitați la acest eveniment.

Liderii AUR și USR nu au fost invitați la recepția de 1 Decembrie organizată de Iohannis

Președintele AUR, George Simion, a spus că membrii partidului său vor fi prezenți la 1 Decembrie de la Alba Iulia, nu la recepție. Spune că, cel mai probabil, nu au fost invitați pentru că Iohannis a vrut să nu mai cheltuie bani din bugetul de stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probabil domnul președinte Iohannis nici nu s-a mai deranjat să trimită, să consume hârtia, pentru că știe că AUR de fiecare dată, de Ziua Națională, este prezent la 1 Decembrie, unde suntem sufletul sărbătorii.

Totodată, mă gândesc că vrea să reducă cheltuielile Administrației Prezidențiale, după celebrul turneu african unde s-a întâlnit cu Regele Simba”.

Ce semnificație are 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Scurt istoric

Ziua Națională a României. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

La rândul său, Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a explicat că în niciun an membrii AUR nu sunt invitați.

„Dar oricum noi ne-am făcut o tradiție din a serba 1 Decembrie la Alba Iulia. Așa vom face și anul acesta. Vom fi 10.000 de militanți AUR acolo”, a explicat acesta digi24.ro.

De la USR a fost invitat doar Dan Barna, președintele Camerei Deputaților

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a confirmat că nici Cătălin Drulă nu a primit invitație, ci doar Dan Barna. Însă, asta pentru că el e președintele Camerei Deputaților.

În anul 2021, liderii partidelor AUR și USR nu au primit invitații pentru recepția de la Palatul Cotroceni.

Explicația oferită la acea vreme a fost legată de absența certificatului verde COVID-19. Atunci reprezenta o condiție esențială pentru a beneficia de acces.

Marcel Ciolacu a primit invitație de la Iohannis

Surse din cadrul PSD au afirmat pentru digi24.ro că liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu, a fost inclus pe lista invitaților pentru recepția din acest an.

În contrast, în 2022, el a lipsit de la eveniment fără a furniza o explicație. Anul trecut, aproximativ 500 de invitații au fost distribuite pentru Recepția dedicată Zilei Naționale.