Atac armat în SUA. Cel puțin o persoană a murit și alte trei au fost rănite

Atac armat în SUA. Cel puțin o persoană a murit și alte trei au fost rănite Atac armat. Sursa foto: Arhiva EVZ

Atac armat în SUA după ce un bărbat ar fi deschis focul cu o pușcă de asalt într-un centru comercial de tip Walmart din Beavercreek, Ohio.

Atac armat în SUA. Cel puțin o persoană a murit, iar alte trei au fost grav rănite. Cu toții au fost transportați la spitalul din Beavercreek, un oraș de aproximativ 46.000 de locuitori.

Atac armat în SUA. Atacatorul ar fi murit

Făceam cumpărături de Ziua Recunoștinței și tipul ăsta a trecut chiar pe lângă mine cu o pușcă de asalt și a început să tragă. Am fugit... A tras de vreo zece ori... Sunt atât de norocoasă că sunt în viață”, a povestit o femeie pe rețelele sociale.

Un alt martor pe rețelele sociale a descris autorul focului ca fiind „un tip înalt, tânăr și alb”. Mai mult, acesta ar fi purtat o geantă militară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful poliției din oraș a declarat că bărbatul, care se presupune că a acționat singur, ar fi murit din cauza unei răni produse chiar de el, potrivit whio.com.

Cel puțin 22 de morți într-un alt atac

Cel puţin 22 de oameni au fost uciși și alți aproximativ 60 au fost răniți în urma mai multor atacuri cu arme de foc. Toate s-au petrecut în localitatea Maine situat în nord-estul Statelor Unite Ale Americii, la sfârșitul lunii octombrie.

Potrivit unui document al poliției americane, atacatorul Robert Card a fost internat într-o unitate de sănătate mintală timp de două săptămâni, în vara acestui an.

Atacul armat a avut loc în trei locuri: o pistă de bowling, un restaurant şi un centru logistic al unui supermarket Walmart.

Atac armat în SUA. Bărbatul, bolnav mintal

Robert Card avea 40 de ani și ar trebui să fie „considerat înarmat și periculos”, potrivit unei postări pe Facebook a Departamentului de Poliție din Lewiston.

Robert Card, suspect în atacurile armate din Maine

Robert Card, suspect în atacurile armate din Maine. Sursa foto: Politia din SUA

Oficialii din Maine l-au descris pe Card ca un instructor de arme de foc certificat. El era un membru al rezervelor armatei americane.

De asemenea, poliția din Maine ar fi primit încă din septembrie informații cu privire la „amenințări voalate” formulate de rezervistul Armatei SUA. El avea să desfășoare cel mai grav atac armat din istoria statului.