Fructele care te pot îmbolnăvi dacă le consumi crude. Se găsesc în multe supermarketuri
- Mădălina Sfrijan
- 20 noiembrie 2023, 07:32
Un anumit sortiment de fructe poate fi extrem de periculoasă pentru organism. Acestea îți pot pune sănătatea în pericol dacă alegi să le consumi înainte de a fi coapte.
Fructele exotice se găsesc tot mai des în supermarketuri. Cu un aspect nou, cele mai multe dintre acestea sunt alese de consumatori mai ales din curiozitate. Un anumit sortiment de fructe exotice pot fi extrem de periculoase pentru organism în cazul în care este consumate înainte de a fi coapte.
Pericol în supermarketuri
Fructele ackee au culoarea roșu aprins și un un gust inconfundabil. Cei mai mulți dintre cumpărători aleg să cumpere acest fruct din supermarketuri mai ales datorită aspectului.
Ackee provine din regiunile tropicale și subtropicale și este cules doar în anumite condiții. Provenit din Africa de Vest, fructul este importat în toată lumea. Multe supermarketuri din Europa au pe rafturile cu fructe exotice și acest sortiment.
Utilizat în marile bucătării ale lumii
Dincolo de a fi consumat ca atare fructul ackee este deseori utilizat în multe dintre bucătăriile lumii. Acesta completează numeroase deserturi de cinci stele sau este adăugat în felurile principale. Bucătarii din Jamaica utilizează acest fruct într-unul dintre preparatele tradiționale.
Nu toți cei care îl găsesc în supermarketuri știu în ce condiții se poate consuma acest fruct. Înainte de a fi copt, acesta are coaja verde și forma ovală. Pe măsură ce se coace, fructul devine portocaliu-gălbui și se deschide treptat.
Fructele ackee pot fi consumate doar după ce s-au copt. Semințele acestora sunt toxice în momentul în care fructul este crud. O singură astfel de sămânță ingerată poate cauza probleme grave de sănătate.
Fructul găsit în supermarketuri, toxic dacă îl consumi crud
În cazul în care fructele ackee sunt consumate înainte de a fi coapte, acestea pot cauza otrăvirea alimentară. Specialiștii susțin că acesta are un conținut ridicat de hipoglicina atunci când este crud. Substanța poate fi deosebit de periculoasă pentru organismul uman.
În multe dintre supermarketurile din Europa, aceste fructe sunt comercializate inclusiv în conserve de compot.